Boktips!

Skuggbarn!
Det är den tredje boken som Caroline Engvall har gett ut som handlar om barn som säljer sex och som har det som skadebeteende. De första böckerna i denna "serie" heter "14 år till salu" och "Skamfläck". Jag rekommenderar alla! Jag tycker dom är bra, intressanta och hemska, samtidigt som de är väldigt lärorika.
Man får följa olika personer som berättar sina historier om hur de blivit sålda osv. Det hemska är inte att barnen, som de faktiskt är då de börjar med det här när de inte ens är tonåringar, är så unga utan det värsta är männen som köper sex av de. Och när en av tjejerna går till BUP eller om det var SOC så tror dom inte på henne, trots att de enligt lag ska ta hand om sånt här (står i slutet av boken) och inte bara ignorera. Hade dom lyssnat och tagit åt sig när hon väl tog modet till sig och vågade berätta så hade man kunnar hjälpa henne mycket tidigare. Detta skapade även svårigheter för henne att öppna sig igen. I värsta fall hade hon aldrig berättat det igen. 
Hur är en människa funtad som har sex med någon som är 11 år? Dom man får följa är alla 3 underåriga vilket är jätte hemskt! Och detta har gett dessa tjejer men för livet då de har svårt med relationer men även att det är svårt att komma ur detta beteende. De har en ångest dom inte kan bli av med på annat sätt än genom att sälja sig, en del har det utan kondom för att verkligen ha det som självskadebeteende, i vissa fall tar de inte ens betalt för pengarna känns så smutsiga.
I den här boken får man följa 3 tjejer, den första blev kär i en kille som lovade henne en framtid, bara hon ställde upp på hans "krav". Han sålde henne till sina vänner, men hon va så förblindad av kärleken och gjorde som han sa för hon ville leva med honom. Det alla 3 tjejer har gemensamt är att dom inte var beredda på hur allt skulle sluta, om det skulle sluta. Alla blev våldtagna. Men alla fick till sist hjälp. 
 
Det jag tycker är bra med såna här böcker är att man får se en del av sexhandeln som man aldrig får se annars. Man vill inte se det för det är så hemskt. Jag rekommenderar den (plus de 2 första) och ger den 4/5. 
Hade så mycket bra jag skulle skriva men jag lyckas inte få till det. Men läs den! Den är lärorik, intressant, spännande, hemsk, givande och en ögonöppnare. Men man blir arg när man läser, men det är nog för man verkligen inser till sist. Även om jag inte har någon förståelse för männen, även om det var deras skadebeteende, att köpa sexet alltså. 
 
xoxo linda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0