På sjukhuset

Va i stan idag med delar av Js familj och 3 av 4 barn, först lunch på McDonalds och sen lek och bus på Stranbjörket. Jag satt mest i telefon och ammade så ingen lek för mig. Sista samtalet resulterade i ett besök på gynakuten/gynjouren. Haft lite problem med dom nedre regionerna efter förlossningen så idag tog jag tag i det och ringde runt lite. 


Man tog olika blodprover, trevlig sköterska men inte bra på att sätta nålar. Hon skakade massor vilket gjorde att hon typ missade ådran så det kom inget blod, så hon vinklade och hade sig så till sist fick hon ut 3-4 rör. Alla såg bra ut, ingen feber och bra blodtryck. So far so good. Sen fick jag vänta över 2 timmar på läkaren som skulle meddela provsvaren och även göra en undersökning. Hon kollade det ena och det andra och sen blev det ulraljud. 
Där såg man ett svarr område i livmodern och svart betyder vätska, i alla fall ibland. Hon var osäker på om det var blodrester/rester från graviditeten så hon skulle rådfråga en kollega. Ytterligare 30-40 minuters väntetid. 

Dom tror det var rester så jag skrevs in för att påbörja en behandling med cytotec. Lite orolig för vad som skulle ske eftersom dom tabletterna används vid igångsättning men även vud abort. 

Fick ett rum nästan direkt vilket var skönt efter att ha spenderat 4 timmar i väntrum.  
Fick ringa Jocke som fick komma med Alex. Ammar ju så han måste stanna med mig, och så fick jag samtidigt lite sällskap. Han och Ellie åkte efter jag ätit (med hjälp av Ellie) och stoppat i mig tabletterna, det var 3 st som skulle stoppas under tungan och smälta, samtidigt.  
Började efter det skaka helt sjukt och okontrollerat men det la sig efter typ 1 timme. 

Så nu ligger vi här, jag och lilleman. Han sover sen ca 1.5 timme tillbaka men jag har inte lyckats än. Nattpersonalen kom vid halv 10 så har väntat på dom för dom kommer alltid in och presenterar sig. Har lite tråkigt och inget kul går på TV så ska försöka sova. Sugen på choklad, lösgodis och päroncider... amningens baksida, allt sötsug! Lite hungrig igen och otroligt törstig.

Skrivs ut imon igen så jag längtar tills Jocke och Ellie kommer och hämtar oss ♡ läget är inte allvarligt, jag är mest inlagd gör observation då förlossningen var så nyligen. Annars kan man göra detta hemma. Kunde även kommit imon men Alex har BVC efter lunch så vi skulle nog få väldigt tight med tiden. 
Åh så sugen på iskall dricka... 

Hoppas på en okej natt utan för långa uppvak och smärtor. 

xoxo linda 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0