Nattamat!

Blev hungrig nu, suttit vid datorn och sorterat bilder, så detta är ju rätt nyttigt att äta också så det blir super! Ska föra över alla från mobilen och sen lägga allt på den externa hårddisken. Någon gång när jag verkligen har tid ska jag ta och rensa den med. Eller om vi hade 2 nu? Aja, rensning blir det i alla fall!

Idag har jag handlat lite olika saker, köpte även lite med J i onsdags. Imon ska vi till simhallen och träna lite :) 
Va på gymmet en vända med My idag med, evigheter sen så man är nästan tillbaka på ruta 1 igen med både styrka och kondition.

xoxo linda

Glassrast! 🍦

Är på jobbet och har glassrast! Fast denna gången va det inte för att jag bad om det (lite rolig historia tycker jag, men har nog redan dragit den) utan för att jag va tvungen. Visste inte alls att jag skulle ha det så va inte förberedd. 


Höll på att komma för sent till jobbet idag för vi stog och lagade mat, men kom på tiden men tyvärr hann jag inte äta :/ så åker förbi när jag slutat och äter :p sen ska jag hem och sova, Virda helg med start imon! 
Roligt på jobbet i alla fall, 2 som jag gillar att jobba med (bl.a. H) jobbar idag så det är super! Tyvärr tror jag att den ena gick hem lite efter jag gick på rast.

xoxo linda

Plugg!

Både jag och J sitter och pluggar just nu, han körkortsteori och jag McDonalds! Hade ju möte med chefen i måndags där vi gick igenom 5 av 24 häften och det gick så dåligt för mig! Så nu ska jag plugga om dom 5 så ska vi göra om dom den 2/2 följt av ett annat möte den 10/2 har jag för mig. 
Har givetvis igång Harry Potter!

Denna veckan har vi ett erbjudande, vi bjuder på en liten valfri kaffe mellan 9-10 så vi har särskilda tröjor i piké modell. Fick min idag och den är sååå skön! Typ pyjamas mjuk, min är i storlek S men är väldigt lång och rätt stor ändå så den blev extra skön. Tyvärr får vi bara ha dom denna veckan :/ 
Mycket bättre än den vanliga skjortan, både snyggare och skönare. Stor skillnad när man jobbade faktiskt, så det är synd att vi inte ha såna... 
Försöker även få igenom att vi ska ha fluga i alla fall på helgerna, vet dock inte hur det blir med det. Jag och Elin (och typ H) tycker i alla fall det blir snyggare och roligare med färg :) tyvärr jobbar jag inga nätter än så länge vilket är synd för då passar dom bäst. Men ska försöka komma ihåg och ha den ändå.

xoxo linda 

Rast! 🍟🍔

Har äntligen fått min rast! Varit folk hela tiden så har sprungit runt nästan konstant sen jag kom hit vid 19:30, så det känns skönt att äntligen sitta och även få äta! 
Provar vår El Maco Grande idag :)
Jobbar till 4:30 idag så hoppas tiden går fort och att jag slutar då så man kommer hem så fort som möjligt, jobbar nämligen vid 15 igen.

xoxo linda

Vad läser jag nu?

Just nu läser jag 2 böcker parallellt med varandra, en som är rolig och en som ska vara spännande.
Detta är då den roliga, den har jag läst i mest då den är mer lättläst och har ingen handling som man måste ha koll på. Det är en bok med olika citat om olika saker som barn i olika åldrar har sagt. Det är så roligt att läsa vissa saker för man förstår inte var dom får allt ifrån.

Detta är dem spännande boken, det är första delen i Engelsfors-triologin. Har enbart läst 1 kapitel så kan inte säga så mycket om den, men såg trailern till filmen på bio och den verkar både vara lite skrämmande och spännande. 
Fick tipset om den här i en SOLO tidning för några månader sen, dom beskrev den som Harry Potter fast med tjejer, typ, minns inte riktigt. Kände då att jag va tvungen att läsa dom! 

2014 läste jag bara 17 böcker, brukar troligen läsa nästan det dubbla, men har ju pluggat några månader, jobbat massa och så utbildas jag ju nu med "slutmål" arbetsledare. Men målet för 2015 är att hinna läsa 20 böcker :) ska ta med till alla 3 resorna så hoppas kunna läsa en del då, särskillt Turkiet! Läste ju ut 7 böcker i samband med Spanien resan, men 3 av dom va ju väldigt små (Harry Potter böcker, typ.) så därför gick det fort. 

xoxo linda

Längtar! ✈

London med My för att hälsa på bästa Elin!
Paris med My, mamma, Janeth, hennes mamma och mammas kompis!
Turkiet med J, hans 2 systrar + en pojkvän och hans föräldrar! 

Ska bli så härligt att åka iväg, så mycket att se :) passar ju även på att läsa så mycket jag kan medan jag är iväg så det längtar jag också till!

xoxo linda 

Boktips!

Skuggbarn!
Det är den tredje boken som Caroline Engvall har gett ut som handlar om barn som säljer sex och som har det som skadebeteende. De första böckerna i denna "serie" heter "14 år till salu" och "Skamfläck". Jag rekommenderar alla! Jag tycker dom är bra, intressanta och hemska, samtidigt som de är väldigt lärorika.
Man får följa olika personer som berättar sina historier om hur de blivit sålda osv. Det hemska är inte att barnen, som de faktiskt är då de börjar med det här när de inte ens är tonåringar, är så unga utan det värsta är männen som köper sex av de. Och när en av tjejerna går till BUP eller om det var SOC så tror dom inte på henne, trots att de enligt lag ska ta hand om sånt här (står i slutet av boken) och inte bara ignorera. Hade dom lyssnat och tagit åt sig när hon väl tog modet till sig och vågade berätta så hade man kunnar hjälpa henne mycket tidigare. Detta skapade även svårigheter för henne att öppna sig igen. I värsta fall hade hon aldrig berättat det igen. 
Hur är en människa funtad som har sex med någon som är 11 år? Dom man får följa är alla 3 underåriga vilket är jätte hemskt! Och detta har gett dessa tjejer men för livet då de har svårt med relationer men även att det är svårt att komma ur detta beteende. De har en ångest dom inte kan bli av med på annat sätt än genom att sälja sig, en del har det utan kondom för att verkligen ha det som självskadebeteende, i vissa fall tar de inte ens betalt för pengarna känns så smutsiga.
I den här boken får man följa 3 tjejer, den första blev kär i en kille som lovade henne en framtid, bara hon ställde upp på hans "krav". Han sålde henne till sina vänner, men hon va så förblindad av kärleken och gjorde som han sa för hon ville leva med honom. Det alla 3 tjejer har gemensamt är att dom inte var beredda på hur allt skulle sluta, om det skulle sluta. Alla blev våldtagna. Men alla fick till sist hjälp. 
 
Det jag tycker är bra med såna här böcker är att man får se en del av sexhandeln som man aldrig får se annars. Man vill inte se det för det är så hemskt. Jag rekommenderar den (plus de 2 första) och ger den 4/5. 
Hade så mycket bra jag skulle skriva men jag lyckas inte få till det. Men läs den! Den är lärorik, intressant, spännande, hemsk, givande och en ögonöppnare. Men man blir arg när man läser, men det är nog för man verkligen inser till sist. Även om jag inte har någon förståelse för männen, även om det var deras skadebeteende, att köpa sexet alltså. 
 
xoxo linda

Dagens planer! 📆

Ska äta frukost om en liten stund för om ca. 1 timme ska jag åka till jobbet. Jobbar bara till 17:15 så det är en kort dag idag, och så är jag helt ledig imon! Men då ska jag plugga.

Efter jobbet har jag bokat in SH'BAM på gymmet, 18:20 börjar det. Det är dans, Zumban är borta så detta är ersättaren kan man säga. Det är inte som zumba men det får duga!
Blir ett litet boktips sen!
xoxo linda


Mitt rum!

Eftersom jag varit dålig på att skriva här rätt länge så drygar jag ut det lite med att visa upp mitt rum. Inte dom bästa bilderna men så är det!
Kollar man i hörnan så ser man att det är skor på 2 hyllor, lite så jag inreder mitt rum och vill även ha i framtida hem.
Samma här, fast fler skor. Vill gärna kunna ha alla mina klackar på hyllor, hade varit kul med mina snyggare eller färggladare sneakers osv på hyllor med, blir en extra färgklick! Men det finns inte plats för allt just nu, får bli i nästa boende istället. 
Nästa problem, min garderob är för liten. Inget jag kan lösa här men hoppas kunna ha större garderob när jag flyttar. 

En liten snabbis från mitt rum. Trivs bra i mitt lilla krypin :) glömde bild på sängen nu men det är för att jag legat i sängen för att ta de flesta bilderna.

xoxo linda 

God morgon!

Har haft finbesök hos mig enda sen jag vaknade. Vaknade sista gången runt 11, skönt!
Mina små älsklingar!

xoxo linda

Nytt skal!

Igår kom äntligen mitt nya skal.
Tycker den känns väldigt mig, men hade varit ännu bättre i rosa istället för lila. Fast med den lila färgen blir mobilen mycket mörkare och det är ju rätt jag också. 

xoxo linda

Rast!

Nu har jag fått rast och det är skönt för jag va såå hungrig nu. Pappa gjorde korvstroganoff, ungefär det ända jag ber om när jag väl har mat med mig.
Jobbar till 14 och sen har jag möte + utbildning med chefen till 16:30. Efter det ska jag till lägenheten för att fixa med mamma och J, som ville hjälpa till. 

Va på IKEA igår och hittade lite saker. I måndags va jag på bio 2 gånger, såg först Sune (som va väldigt rolig) och sen Hungerspelen 3 del 1 ( som va superbra och spännande!) och innan sista bion va jag och J på 4 krogar och åt så vi hade en liten dejt! När vi kom hem från Sune så bokade vi resa till Turkiet i juni med hela hans familj, fast utan barnen. Kommer bli super!!

xoxo linda

Just nu! 🎼

Säsongspremiär för "Så ska det låta" och det måste man givetvis kolla på! Myser lite i min ensamhet med Pommac och ostbollar innan jag åker till J. Det blir bio imon, först med J och familj och sen dubbeldejt med syrran + pojkvänner, super mysigt :) 
Skickat iväg min semesteransökan idag med när vi ska till London :) snart bokas det troligen även en tripp till Turkiet i juni, vill boka typ nu så vi har det gjort och att man vet att det blir av. 

Nyår va lugn och mysig, spenderades med J och hans barn. Jobbat på som vanligt, men haft lyxen att ha haft 2 fria jobbdagar i veckan i 2 veckor och har det så även nästa vecka. Brukar inte hända. Veckan innan detta jobbade jag ju bara 2 dagar men var dålig så gick ju bara på båda jobbens julfester som jag inte behövde anstränga mig på, bara sitta, äta, prata och umgås. 

xoxo linda

RSS 2.0