Bära vitt 20 mars

Idag bär jag och barnen vitt för min kusin Anton, barnens storasyster/bror och alla andra barn som lämnat jorden aldeles för tidigt. Jag fick ju ett tidigt missfall (vecka 7) och jag tror att man med detta syfter menar barn som dör i magen efter vecka 22 eller så, men för mig var det en jobbig förlust som tog hårt på mig. 
Ellie tröttnade och kollade mobilen istället, det är inte det lättaste att ta kort på 2 små barn samtidigt, som ibland är mer vilda än tama ibland. Men det är tanken som räknas.

Vid såna här stunder/dagar när man uppmärksammar saker som detta så blir jag så så tacksam att jag fick behålla både Ellie och Alex trots att båda förlossningarna var en aning dramatiska på olika sätt. Och även att båda ville ut för tidigt där man inte alltid vet hur det kommer sluta.  
Så idag är jag extra tacksam och kramar om dom lite extra, för dom är här 💙💜

xoxo linda

Plugg

Båda barnen sov och Jocke skulle till stan med sina stora dotter som var bjuden på kalas. Skönt tänkte jag, då hinner jag plugga i lugn och ro en stund. Mhm... Ungefär 5 minuter efter att J körde så vaknade Alex. Men just nu springer han nöjt runt i sin gåstol så jag hinner skriva lite till i alla fall.
Vi har ett fördjupningsarbete om vanliga sjukdomar och hade olika alternativ att välja på. Jag hade tänkt välja diabetes för pappa har det men en kompis hann före så jag valde istället sjukdomar i matspjälkningsorganen för där fanns bland annat IBS. Kanske lär jag mig något nytt och det är ju bra om jag ska leva med detta livet ut. 

xoxo linda 


Min praktikplats

Jag har kollat mina senaste inlägg och har inte kunnat se att jag skrivit var jag ska vara på praktiken. Jag har i och för sig knappt skrivit på ett tag men ändå. 
 
Det är så att jag ska vara på sjukhuset mellan vecka 14-18 och göra praktik på avdelning 1 och HIA (hjärtintensiven) och jag har delade känslor inför detta. Just hjärt- kärlsjukdomar är ett känsligt ämne för mig. Jag vet inte vilka ni är som läser så ni kanske redan känner till allt detta för ni känner mig? Ingen aning men jag förklarar i alla fall.
 
För 9 år sen satt jag i skolan, jag gick i 9an och hade lektion. Det ringer dolt nummer 3 gånger och jag svarade aldrig på dolt nummer då, jag både ångrar det men ändå inte. När skolan slutar så skriver mamma att hon ska hämta oss, fast det var pappas vecka. När vi kommer hem till mamma berättar hon att pappa var i Karlskrona (tror jag det var) och att han hade fått en hjärtinfarkt. Tror hela världen rasade då. Jag var livrädd för om man kollar på TV hur en hjärtinfarkt framställs så dör ALLA av det. Vi var bara 15 år och var ledsna och så rädda för att förlora pappa. När han ringde första gången från sjukhuset klarade My inte av att prata med honom så det fick jag göra. Vi hälsade på honom ett par gånger när han sen hade flyttats till Växjö. Det var en lättnad att se honom men samtidigt hemskt, det var helt fel miljö, han ska ju vara hemma, och hans mage var full med blåmärken av all provtagning. Jag är glad att han faktistk tog sig till VC den dagen för jag vet vad han tycker om att gå till läkaren. Det var en hemsk period som jag fortfarande inte bearbetat, blir fortfarande ledsen när jag tänker på det. Pappa var då 50 år.
 
För 2.5 år sen fick jag ett SMS av mamma morgonen den 22 september, hennes kusin hade gått bort. Fattade ingenting. Han som varit pigg, jobbat som brandman och varit igång fysiskt osv. Han hade gått bort i sömnen, en hjärtinfarkt i sin dotters säng. Han "såg" inte ut som en som skulle kunna drabbas av en hjärtinfarkt, han uppfyllde inte kraven om vi kan säga så. Han verkade inte haft några direkta symtom på att det skulle komma heller, det känns som det kom väldigt plötsligt. Hemskt och man tänkte på barnen som då var 20, 23 och 26 år. Alldeles för unga för att förlora sin älskade pappa. Detta chockade alla, han var ju så pigg. Jag kände honom inte men folk i min närhet och släkten kände ju honom. Det kom runt 300 personen på hans begravning om jag minns rätt, hade velat vara där men jag var höggravid med Ellie då så jag vågade faktiskt inte. Men den var väldigt fin har jag hört och jag får en klump i magen och halsen när jag hör det. 2 dagar innnan han dog så träffade jag hans ena dotter, tänk om man hade vetat vad som skulle hända om 2 dagar. Vi är nog alla tacksamma att det var i sömnen så han slapp lida eller så. Han blev 52 år. 
 
I december förra året var jag hos pappa. Han sa att han hade pratat lite med min morbror som inte mådde så bra, han trodde han kanske hade åkt på magsjukan. Vi tänkte inte så mycket på det förens mamma ringer mig senare på kvällen. Detta var en onsdag, på lucia om jag inte minns fel. När hon ringer säger hon att vi inte behöver tänka på om det var magsjuka han hade fått, han var nämligen i Karlskrona och hade fått en hjärtinfarkt. Chock och ännu en gång rasade världen mer eller mindre. Vi visste inte så mycket just då. Dagen efter var jag i skolan för vi hade avslutning. Sen åkte jag hem till Jessica och var där, när min kusin ringde och berättade att läkarna hade hittat ett hål i hans hjärta och han var tvungen att tas till Lund för en operation, annars skulle han dö. Då bröt jag ihop och ringde My och mamma som inte visste något. Åkte sen till min mormor där hon och en kusin var. Skönt att sitta med dom. På kvällen hade Ellie gympauppvsining och vi gick dit, Jag Jocke, My och mamma, men även min mormor, kusin och moster för en annan kusin skulle också vara med. 
När uppvisnigen är slut följer dom med hem till mig för att se lägenheten innan vi flyttar. Då ringer min moster eller om det var kusin (min morbrors dotter) och sa att operationen var färdig men att det var 50/50 om han skulle överleva och skulle även hållas nersövd i 3 dygn. Tror vi bröt ihop allihopa, skulle han dö? Det blir långdraget om jag ska skriva allt men han återhämtade sig otroligt bra och den 22 blev han skickad till Växjö och den 23 blev han utskriven och fick komma hem. Från att han "skulle" dö till han fick komma hem tog drygt 1 vecka. Jag anser att det gick för fort för han såg inte pigg ut men nu har han äntligen börjar likna sig själv, även om han har det jobbigt. Detta har tagit på hela släkten men det var samtidigt fint att se alla gå ihop så. Vi träffades hos mormor den torsdagkvällen och där var mina kusiner/hans barn. Att se deras sorg gjorde att man bröt ihop lite igen. På ett sätt kunde jag ju känna med dom i och med pappa men vi hade ju tur att det gick så bra som det gjorde, även om pappa inte alltid är pigg idag heller. Men det tar tid att bli bra igen, det gör det. Och det vet jag bättre nu när jag läst om det i skolan. 
Julkänslan försvan i och med detta, herregud vi ville ju bara att han skulle bli bra! Att sen se han sitta i soffan på julafton var nog vad alla behövde, även om han inte såg pigg ut. Han var 57 år (har jag för mig).
 
Det som är gemensamt för alla är att dom varit män, men det jag tycker varit värst är att alla varit för unga för detta. Pappa yngst men mammas kusin som faktistk dog av det endast 52 år. Det är jätte jobbigt att tänka på och jag tror inte man fattar hur det verkligen känns om man inte är där själv. Jocke fick följa oss nu när det hände min morbror men han sa själv att han inte ens kan föreställa sig vad vi gick igenom. Eftersom jag inte bearbetat pappas hjärtinfarkt så tog jag min morbrors extra hårt tror jag. 
 
Med detta vill jag bara ge en klarare bild av varför hjärtavdelningen är känsligt för mig. Jag är rädd att det ska komma in någon jag känner eller att någon faktiskt går bort på avdelningen, även om det är mest rehab där om jag förstått andra rätt. Jag ska prata med dom där och förklara min situation men jag hoppas allt ska gå bra! Men som sagt, det är känsligt men det ska bli spännande. Jag har även inte bearbetat min morbror men det är inte så längesen det hände så man får nog ge det tid. Tanken på hur alla var då gör mig fortfarande ledsen. 
 
xoxo linda 

Kyrkis

Har så mycket att göra i skolan nu känns det som så är rätt stressad. Men jag behövde bryta lite, både för min och Alex skull, så vi åkte till Kyrkis med Jessica och hennes son. Alex hade kul och kröp runt på allt och alla typ så det var välbehövligt. 
Hade tänkt sitta med skolarbete när vi kom hem men har blivit tveksam på vilka uppgifter som faktiskt ska göras, hon har lagt ut så sjukt mycket men saknas inlämningsmappar, så ska kolla med henne på torsdag. Kanske inte är så mycket inlämning som jag trott. 
Har haft en och samma lärare i alla kurser förutom denna och dom andra kurserna har varit tydliga med bra upplägg, men nu med denna är det kaos... Har praktik vecka 14-18 och jag tror vi ska vara klara med kursen kring dom veckorna med. Sen har vi skola 19-24. Har jag sagt var jag ska ha praktik? Får kolla det annars skriver jag. 

Har inga bilder från dagen så blir tre collage från några dagar tillbaka. 


Mina favoriter, som jag älskar dom 💙💜 Alex har haft en krävande period ett tag nu och Ellie får knappt någon tid med mig, saknar att umgås bara hon och jag. Eventuellt får jag och J dela på oss någon gång så jag kanske åker till mina föräldrar med bara henne. Känns ändå fel för dom vill ju såklart träffa båda barnen. Svårt det där.

xoxo linda 

Min IBS

Jag har ju fått diagnosen IBS och jag tycker jag har fått en inte så allvarlig form, många är beroende av att det måste finnas en toalett tillgänglig var dom än är till exempel och sånt slipper jag. 
Det jag däremot har problem med, förutom smärtan i magen är min uppsvälldhet. Jag är vanligtvis ganska platt trots 2 täta barn. Men sen eftet en kväll med lite gott, som typ ikväll med ostbågar, chips, choklad och läsk så ser jag inte längre så platt ut. Snarare gravid.

Jag hade tyckt att det var super mysigt OM jag hade varit gravid. Nu är jag inte det och ser därför bara negativt på det, jag får ont och kan inte ha mina vanliga kläder. Och jag är ibland "rädd" att folk ska tro man är gravid. 

Jocke vill inte ha fler barn, han har trots allt 4 stycken nu. Men jag väljer att se vad framtiden har för oss, men då pratar vi år framöver, kanske 7-10 även om det blir att börja om. Vi får se helt enkelt. Men bara så vi är på det klara med den biten. 

Fördelen är ju att jag är hemma och inte behöver gömma det för någon eller i några kläder. Men ont gör det ändå. Däremot så tycker jag att jag ska få unna mig ibland om det så straffar mig. Har däremot märkt att den största boven för mig var vanlig mjölk, sen jag slutade med den och typ slutade äta pasta så hände mycket. Dricker laktosfritt nu istället. 

xoxo linda 

Den är färdig!

I torsdags förra veckan påbörjade jag ett pussel, det var ett 1000 bitars impossible pussel med Trolls. Köpte det till Ellie förra året för jag ville göra en tavla av den för mitt ex hade några tavlor dom gjort av pussel och jag gillade idén. Och jag har suttit fleeeeera timmar och nästan varje kväll sen dess och idag blev jag äntligen färdig med den. 
Jag blev nöjd, var lite orolig att det skulle bli för tjockt i ramen men blev kanon! Ska limma baksidan lite innan vi sätter upp den tänkte jag, skulle den åka i golvet så flyger förhoppningsvis inte alla bitar iväg. 

Har även 2 andra pussel (endast 60 bitar var) som jag gjorde tavlor av:

Nu ska alla bara sättas upp på väggen. Hoppas hon blir nöjd. Hon har lärt sig säga Poppy (den rosa figuren) och Trolls (filmen) så det är roligt, min stora tjej vad hon utvecklas 💜 Alex med, idag har han krypit på riktigt, han har annars dragit sig fram i typ 1-2 månader 💙

xoxo linda

Nya kläder

I tisdags fylde min kära pappa år så jag och barnen åkte dit på förmiddagen och blev bjudna på lunch. Ellie fick vara ledig från dagis. Vid 14 hade jag bokat in en syskon fotografering med E och A, jag var nervös för hon hade inte sovit och Alex hade sovit men vaknat för tidigt. Fick bilderna igår och det var faktiskt många bra så nu ska vi bara välja någon/några att förstora. Blir ju lite dyrt beroende på storlek. 

Efter detta åkte vi hem och sem drog jag till stan för att storhandla. Fick med mig mamma så medan jag väntade på henne gick jag in på H&M och New Yorker där jag hittade tröjor. 
Från H&M, köpte även strumpor till Alex. 

Från New Yorker. Den gråa är sååå skön, lite finare myströja typ. 

xoxo linda

Spegeln lossnade

Skulle åka och tanka igår, stänger dörren pch hör något metalligt. Trodde en snöskyffel ramlat för det lät så, tittar ut och hittar min spegel på golvet. Hur sjutton gick det till?

xoxo linda 

I skolan

Hade ju sportlov förra veckan så var ingen skola då, men idag var det dags igen! Har lov vecka 13 igen sen vecka 14 går jag på praktik i 5 veckor. Hoppas att idag få reda på vart jag ska vara så vi kan fixa schema så snart som möjligt eftersom vi måste pussla med Alex. Så håller tummarna!

Har sista lektionen i psykiatri 1 idag och vi är 2 elever... men det får gå. Läraren var så nöjd med oss och tycker vi jobbat så bra att vi kunde avslutat lektionen för ett par veckor sen redan. Vi är ju lite försökskaniner i min grupp för ett nytt upplägg så han var nöjd. Jag hoppas vi får reda på slutbetyget idag med, är nyfiken!
En snabb bild medan det är rast. Har på mig en ny tröja men kommer bilder senare på den och 2 andra. 

I eftermiddag börjar första lektionen i Vård och omsorg 2, får se hur det går. Första kursen var rätt tråkig och läraren är sådär men kanske blir bättre nu när vi bara är max 4 elever per lektion. 

xoxo linda