God natt

Idag har vi storhandlat och sen hem till min pappa. Inte träffats på läänge nu så det var skönt att se honom på riktigt och inte på kort, även om han har ett fruktansvärt och rejält blåmärke som nästan är svart på sina ställen. Vid 17 var det julpyssel i församlingshemmet så lilla familjen och mamma gick dit. Alex hade väl inte så kul med själva pysslandet men var nog nöjd ändå. Ellie gjorde lite men tröttnade lite hon med. 
Här gör vi julkort. Mitt hår ser ju trevligt ut men det är faktiskt nytvättat sen i morse så ren är jag även om det inte syns. 

Efter pysslet hängde jag hos pappa och dom andra 3 hos mamma. Åkte hem runt 8 tiden och sen vi kom hem har jag plockat lite. Satte mig och fixade inför några julklappar men blir inte klar nu ändå, fick göra om lite men hoppas på att vara helt klar och beställt innan helgen är slut. Håller tummarna! Nu måste man ju va ute i god tid med så allt kommer innan jul. La en beställning på H&M och Jollyroom i måndags tror jag det var och den från H&M kom mejl om igår att det blor förlängd leveranstid, men det berodde även på att det hade varit black friday. Så förhoppningsvis kommer ju allt innan jul. 

Imon ska jag fixa hemma och sen blir det ett lite kortare kvällspass på jobbet, 16-21 och sen blir det helg på riktigt. Skulle egentligen inte jobbat imon men behöver för det blir så dålig lön i december då jag knappt blivit bokad på något. Trist men så är det, hade hellre haft fredagsmys med familjen men det får vänta ett par veckor för nästa fredag ska jag ut och äta med klassen för att fira att vu snart är klara. Lucia är sista dagen.

xoxo linda 

Hitta katten

My hade ibland ett "tema" som vi kallar hitta katten. Idag kör jag det!

xoxo linda 

Hemma

Pappa är äntligen hemma igen efter 1 vecka i Lund och totalt 2 veckor i rad på sjukhus. Annars har han mest varit inlagd sen 26/10. Hemma lite men totalt 1 vecka kanske. Har tyvärr inte kunnat hälsa på för jag har jobbat 11:45-21 igår och idag, plus skola i måndags. Men imon blir det äntligen av, skulle gjort det oavsett var han var tänkte jag. Hoppas allt är bra nu ❤

I måndags var jag på Netto lite och handlade åt mig och pappa. Jag hade sett blommor i reklamen så köpte det för att prova, har aldrig haft dessa så vet inte ens om jag gjort rätt ellee hur mycket dom ska vattnas. 
Inte det bästa collaget men lyckades inte ändra. Uppe är hyacinter i fyra olika färger; rosa, lila, vit och blå. Tycker såna luktar så gott så längtar till dom slagit ut lite. Och så blev det två julstjärnor. Så mycket jul med dessa blommot tycker jag. Till helgen tänkte vi börja med julpynt och liknande, blir nog inte jättebra för detta är första julen i huset som vi kan pynta. Förra julen hade vi precis flyttat in så det blev bara 2 stjärnor. Därför vet vi inte vad vi har, var det ska va eller vad vi behöver. Alex kommer riva granen så mamma sa att vi kunde ha den ute och hon hade utelampor vi kunde låna. Kommer bli så mysigt. Hoppas inget dåligt händer, en släkting ska högst troligt opereras senast dagen innan jul så är nervös inför det. Men annars kommer detta bli toppen. 

Minns inte om jag sagt det men jag har fått ett vikariat med start i januari fram till sista augusti. Tjänsten låg på 83% men jag ville helst ha 75% men max 80% om det inte gick att lösa. Men det löste sig så jag kommer jobba 74.4%, känns toppen. Kommer ta ett tag att komma in i det men jag lär mig, är där nu och jobbar alla mina pass så det ska gå. 

xoxo linda

Söndag

Denna veckan har varit fullbokad känns det som. Skola måndag och jobb tisdag, torsdag och fredag. I onsdags kom Julia och Jessica + barn för att fira Ellie. Igår åkte vi till mormor och sen blev det fest som dog redan vid 23 så jag åkte hem. Idag har vi varit hemma och sen kvällsmat hos Js pappa. Samtidigt har pappa opererats i Lund är tyvärr fortfarande kvar där. Tycker det är otroligt jobbigt att han är där och vi här, man kan inte hälsa på en snabbis ens och inte kan jag hjälpa honom heller. Vill att han ska må bra och komma hem, detta har pågått 1 månad nu. 

1 månad till jul och jag har nog fixat alla julklappar till barnen förutom pyjamas. Vet inte om jag och J ska köpa till varandra. Ska sätta mig med julklapparna från E och A i veckan tänkte jag och försöka fota en sista bild i helgen. Så allt är på gång, ska bara beställa det sista. Fick en rabattkod i och med reklameringen av ena vagnen som jag egentligen tänkte ha till Ellies cykel nästa år men tror mn behöver prova ut en och jag kanske hittar i en annan affär? Koden gäller på jollyroom och är på 850:- så blir ju en del. Vet inte om jag blir lurad nu när det varit black friday men jag chansar på att beställa ändå, står ju inget ordinariepris eller hyr mycket det är nedsatt så kanske inte är rea på dom då. Jag vet inte men jag chansar ändå så man har det klart. 

I veckan blir det skola, jobb, julpyssel och häng med min mamma innan hon drar utomlands 1 vecka. Ska ju fota och fixa julklappar med men det hinner jag. Kanske plugga med och plocka ner julpynt och börja med det. 

xoxo linda

Slut som människa

Nu har det gått lång tid mellan inläggen igen men det har helt enkelt varit för mycket på en gång. Pappa åker fortfarande in och ut från sjukhuset vilket är otroligt jobbigt även om det inte är jag som är drabbad, men det är tydligen jobbigt nog att stå som anhörig. Vill ju bara att han ska få må bra ♡ 
Fick förra veckan veta att min bästa vän från mellan-och högstadiet gått bort i komplikationer från en gastric bypas operation. Otroligt sorgligt, tragisk och allt dåligt. Hon blev bara 24 år och lämnar en son och man efter sig. Dessutom dog hon 3 dagar innan sin lillasysters 2-åriga dödsdag. Allt är så sjukt kring det hela att jag inte ens försöker ge mig på att beskriva det. Igår var det begravning och jag gick dit med My och två klasskompisar från högstadiet. 3 av oss är svenskar så vi förstod inte riktigt det arabiska eller den muslimska kulturen men det var en väldigt fin begrvning ändå även om det tog kål/kol (?) på mig att se hennes föräldrars ansikten och plågan/sorgen i hennes man. Hon ligger nu jämte sin syster. Stackars föräldrar som fått begrava 2 av sina barn på inte ens 2 år. Pappan hade bara dom medan mamman fortfarande har en äldre dotter kvar. Så hemsk och obegripligt. Förstår det fortfarande inte och även om jag vet att det var hon i kistan så har jag inte fattat det. Kommer nog aldrig förstå detta. Allt är bara så himla fel. 
Allt detta har gjort mig både tankspridd och nedstämd/deppig. Det har blivit för mycket och samtidigt ska jag orka vara mamma, plugga och jobba. Skönt då man tänker på annat men man blir påmind flera gånger om dagen ändå. 

Jag är en känslig person så detta är mer än jag egentligen klarar av. Men jag är tacksam för att jag har det så bra som jag har och människor runt mig som älskar mig och som jag älskar tillbaka. Man ska verkligen inte ta något förgivet. Efter begravningen gick vi 4 och fikade, försökte ha det kul och tänka på annat. Sen hälsade vi på pappa, jag blev medbjuden ut sista sekund typ. Trevligt! Aldrig kul att va sista handsval men så är det, är ju aldrig bjuden på något egentligen så är van men man tar det ju personligt ändå. Ända gången jag är med då är det för jag bjuder in mig själv. 

Vet inte vad som hänt sen sist. Ellie har haft 3års kontroll både på BVC och tandläkaren. Jag var hos barnmorskan för att ta ut min p-stav och istället prova koppar spiral. Tror jag har svårt för hormoner så provar ett hormonfritt preventivmedel nu så får vi se. Mådde skit efter insättningen, hade så sjukt ont (påminde om missfallet och förlossning), var skakig och svimfärdig på grund av smärtan. Jobbade tyvärr efter men fortsätter jag med spiral sen så ska jag va ledig hela dagen! Den håller i ca 5 år. 

Var på julmarknad i Huseby i torsdags. Fint och mysigt som alltid. Åkte utan barnen men hade varit kul att ha med Ellie så det blir det nog nästa år. Nu ska jag sova, säkert missat att skriva massor. Imon blir det bio med My och mamma, senaste "Harry Potter" filmen, Fantastiska Vidunder del 2 kan man väl säga. Ska bli så bra!
Ser ni hur söt han är? Jag stoppade snutten i kaffekannan och då skulle han ha den med sig så till affären. Älskade barn❤

xoxo linda 

RSS 2.0