I timme

Nu är det ca 1 timme kvar tills vi tvp får gå hem!

Ska smörja in händerna med en fet smörja eller bara lägga ett tjockt lager för jag börjar bli så trorr att jag ser ut att ha antingen eksem eller brännskador.


xoxo linda


Snart helg

Idag har jag och Ellie varit ute med min kusin så fort jag hämtat hem lillan från dagis. Gud va det va skönt att se henne igen, hade gått nästan 1 dygn och det är hemsk! Hon va så mysig och glad, och under promanden busade hon på i vagnen. Vi var ute i 3.5 timmar och under tidens gång tröttnade hon lite, eller så fattade hon va det var när vi gick förbi en lekpark så det var bara att stanna så hon fick gunga lite. Det var tydligen roligt för som hon skrattade först och sen gungade hon ett bra tag. Min lilla sötnos! 
Var riktigt härligt väder så det var super skönt att vara ute och gå. Hoppas vädret håller i sig nu för det gör ju att man är både piggare och gladare. 
 
Imon ska vi bada med några kompisar så det ska bli skönt med. Efter det ska vi kanske till pappa, beror på vad hon orkar. Jag är på jobbet just nu så hämtar henne på eftermiddagen, hon vilar middag innan men man blir väldigt trött av att bada i varmvattenpoolen. Men vi får helt enkelt se hur vi gör! På lördag jobbar jag hela dagen så då har jag inte tid för besök. Ska skynda mig hem för jag tänkte hinna åka till mormor, gissar på att resten av släkten är där nämligen och det är snart 2 månader sen man träffade dom tror jag. Slutar vid 5 så ska be mamma fråga mormor om hon vill spara lite mat till mig, för då åker jag hem och hämtar Ellie sen åker vi direkt.
 
På söndag var det någon utförsäljning på barnkläder eller vad det var mamma sa, så det ska vi 3 troligen åka på. Får se om man hittar något eller inte. 
 
Nu är det snart helg och de ska bli skönt även om man jobbar. Slutar om någon timme och just nu sitter jag och äter, gott! Har några gäster här nere än så kan inte städa ännu men det är ingen kris med det än. 
 
Har beställt bilde för jag fick ett erbjudande och den mappen jag beställde från var ju bilder på Ellie, som alla andra mappar typ. Och då hittade jag denna på henne och My. 
Här var hon inte gammal mitt lilla hjärta! Som jag saknar henne nu...
 
Hittade massor med söta och lite roliga bilder i den mappen så det var kul. Lite stressad när det gäller bilderna bara för dom jag beställde nu var 1 år gamla så jag måste ta tag i att beställa oftare. Hade hoppats vara klar med alla innan nästa unge kommer för då lär det ju bli massor igen, men det kommer jag inte ha råd med.
 
xoxo linda
 

Gnäll...

Som vanligt går det ett par dagar mellan inläggen, trist. Har haft lite att göra varje dag tycker jag. I tisdags fick jag tid på VC för att kolla upp eventuell UVI, och testet visade positivt så det blev penicilin i 5 dagar. Blia bara så irriterad på läkarna där för dom verkar tycka att allt beror på att man är gravid. Hade samma i januari och då påstod läkaren att jag var smuttsig så jag skulle in på toa och tvätta av mig för att sen lämna nytt prov, alltså va? Resultatet blev ju exakt likadant så det kändes skönt men att dom ens får säga så?! 
Har man problem med olika saker så är deras ursäkt alltid "det kan bero på att du är gravid". Nej! Att jag fått problemet kan absolut bero på det, t.ex. som att man är extra känslig för UVI som gravid, men det är även extra viktigt att ta sånt på allvar för det kan snabbt gå utför. Gjorde ju lite blodprover i samband med att vi kollade armhålan och läkaren skrev att jag hade tecken på blodbrist så jag skulle ta kompletterande prover men han trodde det "berodde på att jag var gravid". Testen visade brist på B-vitamin och jag äter nu tillskott eller vad man kan säga. Ännu en gång så skyller dom på det men så är det fel. Förstår ni hur jag menar?
 
Och är man inte gravid när man ska till läkaren så är felet oftast att man antingen röker eller är överviktigt. Dom har då ursäkter till allt för att slippa gå vidare med undersökningar. Jag fick stå på mig för att få min medicin. Förstår inte varför det ska vara såna problem då det inte ens ska vara skadligt för fostret men det är väl jobbigt att skriva lite på datorn för att apoteket ska få in receptet. Ja jag är sur. Alltid detta dryga och dåliga bemötande. 
 
Ringde VC i höstas för att jag var så extremt trött men dom sa att det är för att jag har ett barn hemma. Fick inte ens komma och kolla blodtryck eller järnet. Man kan väl vara trött utan att det är barnets fel? Ellie sov väldigt bra då och jag blev bara tröttare trotts att jag slapp vakna flera gånger varje natt, ammade då så många gånger vaknade vi kanske bara 1 gång per natt. Men dom tyckte det berodde på henne, snällt. 
 
Har haft ont i magen i några dagar, typ som mensvärk fast en annan sorts smärta men jag vågar inte ens ringa min BM för jag är rädd att dom ska skylla på något och inte ta det seriöst. Visst dom är utbildade men jag känner ju det jag känner och sån smärta ska man inte ha, det är inte växtvärk för det har ALDRIG känts så. Ska dit på torsdag så får väl hålla ut.Bara rädd att det är förvärkar igen som jag hade med Ellie, då blev jag sjukskriven i vecka 28 och nu är jag i vecka 26. Magen är alltid hård och låg med vilket är väldigt jobbigt och tungt.
 
xoxo linda 

I paketet

Vad var det i Ellies paket? Jo det var en ny vagn! Nej vi behövde väl den egentligen inte men den resevagnen vi har tycker jag inte var lika bra men vill inte göra mig av med den.

Detta är en Petite Cherie La Vie En Rose och är alltså en resevagn. Den har rymlig varukorg, blir rätt liten ihopfälld och vi fick en förvaringsväska till. 
Den resevagnen vi hade sen innan är en Babyzen Yoyo+ och varför jag envisas med att ha den kvar är för att den går som handbagage på flygplan. Vi ska inte flyga än men när det är dags så är det bra att ha, och den står i sin väska och kartong i en garderob så den kommer ju hålla sig bra! 

Nu har vi ju 2 vagnar till nästa sommar i så fall. Det enda jag inte gillar med någon av don är att dom inte har vändbar sits, jag kan alltså inte se Ellie vilket jag gärna vill. 

Annies bild men vår vagn ser exakt likadan ut. Vi är 3 mammor som köpte den förra veckan och våra flickor har även likadana jackor och mössor, så sött! Men ser antagligen dumt ut. 


Finns en annan vagn av samma märke som jag tycker är super fin men den är vit så det vägrar jag köpa! 

Håller fortfarande på att försöka sälja vår ena vagn. Vi har just nu 5 stycken men en har jag försökt bli av med ett par månader. Tur vi har plats även om det just nu bara är 2 som används. Men man kan inte använda resevagnarna under vintern så det får vi spara till sommaren/semestern. Har även dubbelvagnen till sommaren, hämtar den i juni men den måste vi ha för Ellie är för liten för att inte åka. 

xoxo linda


Paket till Ellie

xoxo linda


Läkarbesöken

Var ju hos sjukgymnasten i tisdags, och allt gick bra. Han gjorde ingen undersökning vilket jag tyckte var konstigt för det har jag läst att dom ska göra för att se om det är foglossning. Han gick bara på vad jag sa. Han trodde det kunde va foglossning men även något med kotorna eller vad det nu var. Jag svankar en del normalt och nu gör jag det ännu mer för att hålla upp magen, vilket gör att jag helt enkelt svankar för mycket. Han trodde att promenader inte var så bra i mitt fall vilket är trist för jag har varit ute med Annie och gått en del nu. Fick därför gå och starta upp mitt gymkort igen för jag fick rådet att cykla, köra crosstrainern och göra skiddrag. Skiddragen är för att stärka mina magmuskler vilket han tror ska hjälpa mig med kotorna, vi får helt enkelt se. 
Cykel och crossen är för att det inte ger någon hård stöt som när man går och sätter ner hälen. Fattar ni hur jag menar? Det ska i alla fall vara skonsammare för mig att använda dom maskinerna istället för promenader och jag tyckte jag kände skillnad efter första passet även om jag bara kör 10-15 minuter på varje. Tänker mjukstarta. 
 
Och i onsdags var jag ju på sjukhuset för att kolla min kula. Jag trodde dom skulle ta ett ultraljud för att lokalisera kulan och på så vis se var dom skulle sätta nålen för att suga ut vätskan, men nej dom skulle gå på känsla. 
Han kände och klämde men jag vet faktiskt inte om han hittade rätt till sist, han stack mig 4 gånger för att vara på den säkra sidan men eftersom dom inte hade UL så vet jag inte om han ens träffade. Jag har varit lite öm och haft ett blåmärke så jag har inte kunnat känna efter själv. 
När man tryckte innan så känner jag smärtan även om man inte träffar kulan, så jag vet inte om jag förvirrade honom. Hade rätt ont efter och det sved men nu har det släppt och känns bara lite om jag har t.ex. en väska där. Är ju ett (för mig) onormalt ställe att köra in nålar. 
Men vi får se hur det gått, skulle få svar på posten i veckan tror jag om dom hittat något som var avvikande. Eller så var det svaren på mina blodprover jag fick ta om i måndags... Har eventuellt blodbrist så fick ta kompletterande prover. 
 
Inget super intressant inlägg men ibland glömmer jag uppdatera familjen så då är det suveränt såhär. Är man dessutom öppen så slipper man en del spekulationer. Jag är rätt öppen av mig (förutom BF och bebisnamn) så undrar folk något svarar jag i regel alltid på frågan.
 
xoxo linda 

Ny vecka

Hejsan!
Sitter på jobbet just nu så är väl ändå ingen som läser detta för tillfället, men jag säger god morgon till pappa som troligen ser detta om ett par timmar! 
 
Har inte riktigt haft tid till att skriva här. Förra veckan så var ju Ellie på dagis själv 3 dagar och det gick bra, hon var ledsen när jag lämnade henne och det kändes inte bra att gå då speciellt inte eftersom jag egentligen inte måste lämna henne där, jag går ju liksom hemma ännu. Jobbar jag är det nätter så jag skulle ju egentligen kunna vara hemma med henne tills nästa unge börjar eller något, men då hade jag ju inte kunnat jobba så "mycket" som jag gör nu. Men sen när man kommer och hämtar henne ca 5 timmar senare så har hon ju haft hur kul som helst, ätit bra och sovit ca 1 timme. Så hon trivs ju, men hon hade kanske velat ha mig där ibland. Min stora tjej! 
Men det går bra för henne och jag väljer att lita på personalen, att dom är där och tröstar när det behövs osv. 
 
Tyvärr har det troligen resulterat i en ny förkylning. Var lite osäker först om hon var sjuk eller om det var tänder på G men hon började hosta natten till fredagen och det har hon aldrig gjort när hon ska ha tänder så det är högst troligt en förkylning. Tog det säkra före det osäkra och ställde in helgens händelser. I fredags skulle vi varit hos Js syster för en tjejkväll och under helgen skulle min gamla klasskompis Elin komma och hälsa på (minns ni henne? Gick gymnasiet ihop) men vi får helt enkelt försöka en annan gång. Elin har jobbat på dagis så hon vet hur sjukdomar kommer och går så det är skönt att hon förstår. 
Tyvärr är jag trött på sjukdomar hit och dit men det var ju samtidigt väntat i och med dagisstarten och det sägs att det ska ge ett bra immunförsvar i framtiden så det får vi ju hoppas på. Hoppas även att 14 månaders amning har gjort sitt. 
 
Har 3 jobbhelger på raken här efter, så 4 totalt då ju. Inte varje dag men minst 1 pass varje helg. Jag gillar mina pass på hotellet så det gör mig inget, det enda jobbiga är ju att jag är extra trött nu som gravid. Och såklart det som är absolut jobbigast är att vara ifrån Ellie, saknar henne massor även om det såklart är skönt att få vara lite själv ibland med.
Hon är så rolig nu, för någon vecka sen började hon med att lägga sig på golvet i tid och otid. Nu kan man hitta henne liggandes på golvet flera gånger om dagen, hon ligger antingen och myser, leker eller läser. Hon är så nöjd med livet ser det ut som. På översta bilden studerar hon en blöja. På sista bilden ligger hon faktiskt och sover i sängen med mig men tycker hon va så mysig där så den bilden fick hänga på.
 
xoxo linda

Paket

Idag kom äntligen min beställning från H&M, och allt är som vanligt till Ellie.

Vet intw hur mycket som syns för er men det är ett 3 pack pyjamas, 2 jackor, 1 mössa, 1 tub halsduk och 1 par skor. Jackorna är mer till våren och sommaren så dom kan hon inte använda än, i alla fall inte den ena som är en tunn vindjacka, den andra är en bomberjacka. Kommer vara så söt!


xoxo linda


Barnmorskan

Var ju hos barnmorskan (BM) i måndags för lite prover och vanlig kontroll helt enkelt. Jag jämför denna graviditet med Ellies. Det är ju dumt i vissa fall för precis som varje barn är annorlunda så är även varje graviditet det, men i vissa fall är det kul för jag försöker lista ut om det är en tjej eller kille där inne. Som det ser ut nu så är alla resultat hos BM i stort sett exakt som förra gången, bebisens hjärtljud ligger på 150, jag har gått upp 5kg, jag mår egentligen samma som sist bara att immunförsvaret varit sämre och jag varit tröttare men det beror högst troligt på att jag har Ellie nu och inte kan vila när jag vill. 
Växtvärken känns mer och magen är 2 cm större men det är sånt som är vanligt med nummer 2 och speciellt eftersom det ändå inte är så längesen Ellie föddes. Jag tror alltså att det är en liten tjej där inne. Men jag är ju självklart medveten om att det ändå kan vara en pojk, jag är inte dum! Och enligt den kinesiska kalendern är det en flicka och den har stämt hittills på mig och 2 av mina kusiner. 
Precis som med alla tester man kan göra hemma så ska man väl ta detta med en nypa salt men jag tror ändå på den till viss del eftersom den stämt hittills. 
 
Det som inte stämmer med förra graviditeten är mitt blodtryck som har varit lågt sen jag skrevs in, med Ellie var det perfekt typ. Och så är mitt järn lägre till och från, sist låg det på 111 och så lågt tror jag aldrig jag hade med Ellie. Däremot hade jag ett inskrivningsresultat på 146 med Ellie och 121 med M. 
 
Vi har högst troligt spikat namn för båda könen och dom börjar båda på M, men kommer inte skriva ut det ifall vi ändrar oss. Har sagt det högt till lite familj och släkt, någon kompis med men det har varit för att få lite smakråd och så. Men dom är precis som vi medvetna att det kan komma att ändras. Jag vet att jag är tråkig som skriver A och inte B för jag hatar själv när andra bloggerskor gör så, men det blir enklare för mig att skriva lite så. Tur kanske att jag inte bloggar så ofta så slipper ni se det! 
 
Jag vet inte riktigt vad familjen tror om kön, ingen som riktigt pratar om det. Vi njuter väl alla av enbart Ellies närvaro så länge vi kan. Men jag tror dom hoppas på en lite sessa til dom med, även om vi alla såklart hoppas ungen är frisk. Enligt ultraljudet så var det inge avvikande så förutsättningarna är ju bra, men sen vet man ju aldrig om dom utvecklar en utvecklingsstörning men det kan man i så fall ändå inte se på UL eller fostervattensprov. 
 
xoxo linda

Läkarbesök

Jag vet inte om jag nämnt det tidigare men jag har problem med foglossning och ryggont, pga graviditeten till största delen. Så igår tog jag äntligen tag i att ringa en sjukgymnast så på tisdag är det dags! Förhoppningsvis får jag övningar och tips på vad jag ska göra för ibland kan jag varken ligga, sitta, stå eller gå för det gör så ont. När jag var ute och gick med Annie förra veckan så hade jag så sjukt ont ner i skinkorna redan innan jag kom hem och vi var inte ute länge eller gick fort, och nu när jag sitter på jobbet så har jag redan ont i höfterna och jag har bara varit här 2 timmar. Gör till och med ont att köra bil ibland. 
 
Detta är ju en av dom vanligaste problemen man har som gravid just för att kroppen förbereder sig genom att mjuka upp fogarna och bredda kroppen eller vad man ska säga. Och mina graviditeter klassas som täta så då är risken större att problemen blir värre denna gången. Men jag hoppas jag slipper förvärkar och risk att föda för tidigt, är inte redo för det nu när man ställt in sig på att gå över till juli. 
 
Något annat som verkar vara en gravidrelaterad "åkomma" är en lite halvt pinsam sak just för att det är så fult. Jag har en kula som i sin tur har en (i mina ögon) rejäl svullnad runt sig. Var hos läkaren när jag väntade Ellie men ingen vet riktigt vad det är mer än typ fett, vilket jag tycker är lite konstigt för det gör ont. Det la sig efter hon föddes men nu när jag blev gravid har det börjat svullna igen och nu har jag även ont i båda armhålorna. Var hos läkaren förra veckan och han trodde det var pga alla hormoner man får som tjockis, och det kan jag tro på med tanke på att det inte har kommit annars. Men för att vara på den säkra sidan (i och med att jag hade cystor i bröstet förra året, som dock var ofarliga ju) så fick jag ta prover i måndags innan jag skulle till barmorskan och jag har även fått en kallelse till cytologmottagningens punktionsenhet för finnålspunktion (om jag minns allt rätt) nästa vecka. Kort och gott så ska dom sticka en nål i kulan för att ta vätska och kolla vad det är. 
Hoppas det inte gör ont, men det kändes ju knappt i bröstet så kan ju kanske ha samma tur. Jag är mer nervös för Ellie på dagis eftersom jag inte är hemma och kan hämta henne om det skulle krisa, men J får vara back upp båda dagarna. 
 
Så nästa vecka är det 2 läkarbesök som jag hoppas båda går bra. Har tyvärr inga bilder som passar inlägget. 
 
xoxo linda

Dagens lunch

Ser inte så gott ut men det va det faktiskt. Jag provade att steka torskfilé och göra egen sås, blev nästan precis som jag ville ha det! Den var tunn för vi inte har någon Maizena och saknade en krydda som inte finns på ICA här, Maizena finns inte heller här. Blev lite för salt men det var absolut inget som gjorde maten mindre god direkt. 

Felet med allt var att jag för sent såg att potatisen var grön så istället för kokt potatis fick jag ta klyftpotatis och vitlökskroketter. Ellie älskar det så hon klagade inte, men jag saknade potatisen. 

Kryddan som saknades var fiskkrydda, så jag tog aromat istället och den är ju rätt salt. Men jag är som sagt nöjd!


Innan jobbet sen tänkte jag prova mitt bröd och se om det blev bra eller inte, är lite rädd att det är degigt. 

xoxo linda 


Torsdag

Idag har jag varit lite duktig faktiskt, jag gav mig på att baka bröd! Vi har dock inte provat det än så jag ska inte ta ut något i förskott kanske.

Hoppas det blir så gott som när pappa gjorde det för jag set fram emot att äta detta med konjaksmedwurst och gurka. Har ingen aning om hur korven stavas. Men gott är det!


Just nu ligger Ellie och sover, har gjort det ca 30 minuter. Jag ska äta lite och kollar på NCIS LA. 

Hon sover bara på ett lakan just nu för vi har tvättat hennes täcken efter sjukdom så just nu hänger båda på tork. Hon använder ändå aldrig det.


xoxo linda 


Dagens lunch

Skriv inläggstext 

xoxo linda 


Sjukstuga

Igår eftermiddag skulle jag och My öppna våra presenter från mamma eftersom vi fyllde 23 år då. Men det avbryts plötsligt av Ellie som lägger en misstänk spya.

Uppdateringen kommer ligga nere ett tag tills allt är bra. Hon är redan pigg och glad och kan äta som vanligt typ. Jg och J har än så länge klarat oss men vågar inte ropa hej än då jag vet att det kan ta ett par dagar innan det bryter ut.
 
Stackars My blev dålig ikväll så hon klarade sig inte från smittan. Hoppas det stannar så! Men nu vet ni varför jag inte har och kommer skriva på några dagar. Vi ska vila och ladda upp inför dagis på onsdag och hoppas att alla är friska då! Vi gissar att hon blivit dålig på dagis så jag hoppas hon klarar sig lite bättre nu, trist om hon ska bli sjuk varje vecka.
 
xoxo linda 

Godmorgon!

Idag känner jag mig allt annat än pigg, ligger så fruktansvärt efter med sömnen sen jag jobbade sist. 


Nu i 3 nätter har Ellie varit avig och jag tror det kan bero på dagis och allt. Det började på natten till måndagen men hon kanske kände på sig att något skulle hända. Hon har då och inatt haft en period där hon varit vaken i 2 timmar och igår natt hostade hon i minst 1 timme så jag inte kunde sova. Hennes hosta när hon sover är hemsk och det känns som den aldrig slutar så hon kan få pausa. Tycker så synd om henne. ♡ 
Inatt gav jag upp efter 2 timmar och så fick J ta över, då somnade ungen på 10 minuter och hostade inget. Däremot vägrade hon ligga själv och sova. Men det är så segt och jag börjar bli slut som människa nu.


Sitter och äter frukost nu i alla fall och försöker värma mig med en kopp te. Vi låter Ellie sova till halv 9 tror jag så klär vi bara på henne och hon får äta en grötklämmis istället. Med vi menar jag mig och J för han följer med idag.


xoxo linda 


RSS 2.0