Inskolning

Hej!

Har varit dåligt med uppdatering här sen jag jobbade i helgen, jobbade natt torsdag, fredag och lördag. 
I söndags var det ju barndop och det gick faktiskt bra trotts enbart 3 timmars sömn.  Bjöds ju på smörgåstårta och gud så gott det var! Äter det på tok för sällan men då kanske man njuter lite extra. 

Sen blev det sängen relativt tidigt för alla för igår var det första dagen på dagis för Ellie. Det är därför jag inte skrivit, vi ät alltså mitt uppe i inskolningen och än så länge går det bra även om det bara är andra dagen. Vi är där 9-15 så hon hinner äta både lunch och mellanmål. Idag fick vi tyvärr gå hem mitt i mellanmålet för hon var för trött så hon bröt ihop av minsta motgång, men klockan va ca kvart i 3 så det gjorde ju inget. 

Ikväll har jag varit på klädparty och det fanns en del fina saker men det är för dyrt och vi har en fattig månad då jag idag kom på att J inte anmält vabb i februari så det blev några tusen mindre. Fixade det idag men han får ändå inget förens 25 mars (eller vad det nu bli) så det suger lite. Har lite kvar att spara till nya vagnen och så behöver vi mer möbler till barnrummet. Funderar på om man ska önska sig en ny säng till henne i för tidigt present om vi inte får ihop det. Kan man göra det eller är det oförskämt? Annars har jag ju börjat jobba lite så vi får nog ihop det, man blir ju inte direkt rik på mammapeng. Allt går om man vill! 

Skulle lägga övet henne i sin säng igår när hon vilade men magen börjar vara ivägen så vi får se hur länge till jag klarar det.

Hård är den, speciellt nertill och det är ju där den tar emot sängen. Hon får sova hos mig i värsta fall, tycker det är mysigt så länge hon inte sparkar mig i magen.


Igår firade vi min pappa som fyllde år. Grattis på din dag ♡♡ 

xoxo linda 


God morgon!

Hejsan!
Är på jobbet just nu men slutar rätt snart, ca 1.5 timme bara. Jag måste erkänna att jag längtar för jag börjar verkligen bli trött!! Sov inte alls bra efter att J kom hem från jobbet och det beror högst troligt på graviditeten. Något som är extra jobbigt denna gången är alla konstiga drömmar jag har, hade lite små konstiga någon enstaka gång tidigare men som gravid har det varit var och varannan natt, sjukt obehagligt. 
 
Tänkte ta och prata med min BM när jag ska dit den 6 mars. Natten till den 21 februari drömde jga att jag födde och det var en pojk. Jag hade sovit genom hela förlossningen och trotts att ungen var typ 4 månader för tidig (född vecka 22) så var den normalstor. Och när jag vaknade så kändes allt lustigt för jag hade pratat med My dagen innan om att jag inte vill föda en dag för tidigt, att jag blir stressad av tanken och går hellre över till juli. Och så kommer denna drömmen. Men det som jag mest har hakat upp mig på är den enorma besvikelsen jag kände när jag fick se att jag fött en pojk. Jag har sen dess haft svårt att njuta av graviditeten på samma sätt eller ens känna mig glad för jag är så rädd för att jag ska föda en pojk och bli så besviken som jag kände mig i samband med drömmen. Ingen aning om det är normalt men det är helt klart pga gravidteten. Önskar helst en flicka till men man kan ju inte bli besviken när man äntligen får upp sitt älskade barn på bröstet. Det är inte rimligt. Så jag tänkte kolla med min BM om hur vanligt detta är (antagligen vanligare än jag tror, brukar va så) och om hon har tips på hur jag ska göra.
 
Tänkte även få tummen ur nästa vecka och boka tid till en sjukgymnast för att få hjälp med min rygg. Haft extra ont och problem med vad jag tror är foglossning sen ca vecka 9-10 eller tidigare. Vill ha lite hjälp med övningar för jag är rädd för hur ont jag kan ha sen när jag blir ännu större om magen. Den är redan stor med tanke på vilken vecka jag är i och om man jämför med Ellie-magen, så ryggen behöver jag göra något åt och sluta vara envis med. Hoppas jag hinner nästa vecka, E har ju inskolning på dagis som jag nämnde innan. Min stora tjej!
 
Nu längtar jag hem. Väntade för länge med att äta så jag har ont i magen och vill mest bara sova. Hoppas på att kunna sova bättre efter detta passet för jag behöver samla på mig lite sömn. På söndag är det både barndop och kalas för Jockes systerson och syster, J blir även gudfar till lillpojken så jag måste ju ta mig dit. Slutar 7 och det börjar vid 12 så det blir bara ca 3 timmars sömn. En anledning till är att dom ska bjuda på smörgåstårta och det har jag inte ätit sen Ellies dop tror jag, och hon hade 1 årig dopdag i tisdags. Tiden går fort. 
 
xoxo linda

Lunch

Jobbade inatt men kortade ner det så va hemma runt halv 6 och sen upp vid 9 med Ellie, är därför rätt oinspirerad när det gäller mat idag så det blev detta. 

Ellir har redan ätit och det är alltså så mycket kvar av hennes mat... får se pm Jocke får i henne lite mer. Han slutar 2 så när han kommer går jag och lägger mig en stund. 


Ullared gick bra men blev alldeles för dyrt... men nu har vi en hel del i för dagis i alla fall. Hon börjar på måndag så ska försöka hinna tvätta upp allt och märka dom nu i helgen. Har hunnit märka dom byxor/leggings/strumpbyxor/kjolar/shorts som var rena och låg i lådan samt att jag kokat hennes dagisnappar. Så det är på G!

Ligget en del kläder på bordet med. Var främst därför vi åkte dit så jag är ändå glad att vi hittade så pass mycket. Dock bara 1 t-shirt såg jag idag så det kan behövas ett par stycken till.


xoxo linda 


Ullared!

Skulle vara hos My innan 10 och det klarade vi! Både jag och lillan vaknade kring 8 (jag hade larm men vaknade innan) så då hoppade jag in i duschen. 

Nu: Ullared!


xoxo linda 


Just nu!

Skriv inläggstext 

Och så Hobbit 2 på TV.


xoxo linda 


Nytt jobb

Jag har ju nämnt lite snabbt att jag har skaffat ett nytt jobb och det är hos syrran på hotellet. Det är en tillfällig tjänst kan man säga och för tillfället enbart på nätterna vilket jag kände passade väldigt bra just nu. Vi får se hur länge jag klarar av att jobba denna gången men det borde gå längre eftersom detta inte alls är fysiskt på samma sätt som McDonalds var. Jag visste för övrigt om gravidteten när jag sa upp mig på McDonalds så det var inget beslut jag ångrade i efterhand, jag hade full koll!
 
Hur känns det nya jobbet då?
Det är nervöst och vissa saker fortfarande oklara men jag har bara haft 2 praktiktillfällen på natten så det krävs väl lite tid innan allt sitter, annat vore konstigt. Nu med gravidhjärna och allt! Denna veckan gör jag mitt första pass själv så vi får se hur det går, jag får väl uppdatera dagen efter så vi vet hur det gick. Det har varit lite pusslande när det gäller Ellie för Jocke börjar i regel innan jag slutar, väldigt sällan han fortfarande är hemma när jag kommer så E har fått sova hos mina föräldrar ett par gånger. Det går jättebra men det är jobbigt och inte alltid det går så har tyvärr fått tacka nej till ca 2 pass vilket jag tycker är synd och ingen vidare start, men förhoppnigsvis blir det bättre när hon har börjat på dagis, då lämnar J och jag hämtar när jag sovit. Hoppas det blir smidigt i alla fall.
 
Inledde min praktikvecka med att vara sjuk med ju, om ni minns förra veckan? Fick sjukanmäla mig men efter lite pussel med tiderna så lyckades jag ändå jobba 3 dagar, skulle varit 4 från början men jag tycker vi löste det bra ändå.
 
Jag tror att detta blir bra till sist när jag kommit in i allt. Har fortfande jobbet inom hemtjänsten men där är jag bara var tredje helg för vi inte fått ihop det på annat sätt än. Får se hur länge jag är kvar där för det är fysiskt och jag har haft problem med foglossningen sen vecka 10 ungefär. Vi får se helt enkelt!
 
xoxo linda

Överraskning!

Detta kan komma som en överraskning för någon av er, men antagligen inte om man följer mig på mina sociala medier, Och har man följt bloggen så var väl detta väntat.
Denna bilden las upp igår på alla hjärtans dag. Kändes som en "fin" dag att gå ut med det eller vad man ska säga.
 
Har ni följt mig ett tag visste ni att vi skulle försöka få ett syskon till Ellie, med tanken om att plussa under hösten. Vilket vi faktiskt gjorde, och det är absolut ingen självklarhet! Dels har jag ju missfall i bagaget och efter förlossningen ska förhoppningsvis en utredning om PCO göras, och kanske endometrios, vilka båda är sjukdomar som kan försvåra chansen att bli gravid. Så jag tar absolut inte en graviditet för givet. Har till och med minskat mitt tjat på My om att jag vill bli moster, dels vet jag ju att hon vill vänta men när dagen är kommen vet man ju inte alls om dom måste kämpa eller om det gå smidigt. Så jag försöker bättra mig och inte vara för på, förhoppningsvis slutar jag till sist ta upp det helt.
 
Nu kom jag ifrån lite, men det är lite av min syn på det hela. När är baby nummer 2 beräknad att komma då? Jo, i juni men jag är redan inställd på att gå över till juli. Tanken att föda innan BF stressar mig redan och då är jag strax över halvvägs. Vi får se var det slutar men jag tror juli! Och även denna gången vet vi inte vad det är för kön och jag har ingen dirket känsla heller. Det känns olika från dag till dag, mår typ precis som med Ellie så jag hoppas det är en tjej till, men mitt immunförsvar är sämre än någonsin och då har E inte ens börjat dagis ännu så jag vet inte om det har med barnets kön att göra. Finns ju så många teorier och skrönor. Men får man önska kön så hoppas jag på en flicka, av olika anledningar.  
 
Jag uppdaterar inte allt för ofta och det beror delvis på att jag har fullt upp med Ellie men jag har även varit såååå otroligt trött hela tiden och sömnen känns väldigt viktig för mig, så när Ellie sover middag sover jag oftast med henne och då kan jag inte skriva. Hon börjar på dagis vid månadsskiftet så jag får se om uppdateringarna blir bättre då.
 
xoxo linda
 

Renovering

Idag har vi flyttat hem igen efter att ha bott hos mina föräldrar sen i torsdags. Vår hyresvärd har nämligen gjort en liten renovering åt oss och här får ni en lite smygtitt:

Jag är väldigt nöjd och tror det blir kanon när vi är klara med allt småfix.


Annars då? Vi har typ blivit friska, fortfarande lite snoriga och hostar men gud vilken skillnad jämfört med för 1 vecka sen. Jag testade att jobba natt i tisdags, mest för att göra My sällskap som hade haft en dejt med golvet dagen innan. Men jag var för dålig så jag fick avboka jobb både onsdag och torsdag, super trist när det är på ett nytt ställe.
Fick tid på VC i onsdags så då fick jag hostmedicin till sist och den tackar jag! Va ingen influensa utan bara en rejäl förkylning. 

Efter lite pussel med jobbet så bytte vi att jag var med My i fredags kväll och söndags morse för att få chansen att lära mig, och tack vare vila och medicin så var jag rätt pigg. Skönt!

Vann även 5 kg choklad i tisdags på ICA som jag hämtade ut i fredags, allt är marabou så det va super! 

xoxo linda


Sjuk

Känner mig som en påse skit, ett utskitet lingon, överkörd av en lastbil. Kärt barn har många namn. 

Är sjuk och tycker inte det blir bättre. Blir eventuellt ett besök på VC imon. Stackars Ellie blev sjuk redan igår, hon vaknade med det. 

xoxo linda 


God morgon!

Har varit vaken snart 1 timme, vaknadr av att jag höll på att kvävas i en dröm. Sjukt obehagligt. Innan det vaknade jag av att Ellie hostade konstigt, tror stackarn börjar bli sjuk för bonuspojken har hostat i veckan. Hoppas det inte varar länge!


Idag ska vi på kalas till min kusin för att fira hennes dotter och min andra kusin. Blir nog kul tror jag! Är tyvärr rätt trött så blir nog att sova middag innan vi åker sen.

Va en sväng hos mamma och pappa igår kväll, kollade på film och åt gott. Ellie fick även bada.

Lisa skulle vara med så hon tog Ellies fåtölj (faktiskt Mys gamla, min har vi här hemma. Kul att dom fortfarande är hela) och E var inte helt nöjd med detta så hon skulle gå och dra bort katten. Snällt. 


xoxo linda 


Nya tröjor

På nya jobbet har dom klädkod så jag beställde ett par tröjor inför min start nästa vecka.

Det blev dom vanliga basic tröjorna från H&M och dom kan jag ju även ha till vardags osv om jag slutar jobba där. 


xoxo linda 


Present

Igår när mamma kom hem från Jönköping så hade hon present med sig till både mig och Ellie. Tog tyvärr ingen bild på Ellies men det va ett litet spa-kit kan man säga som är för barn och det luktade så gott. Det är från Rituals. Hon använda det redan igår för när vi åt mat hos pappa kladdade hon ner hela håret. 


Jag fick denna:

Använde den idag efter jag duschat och även den luktar gott! 


Har varit sugen på deras produkter länge och det är väl främst för att dom har så fina förpackningar, men nu har en del i min närhet börjat använda deras grejer och dom är bra. Jag har deras solskydd för ansiktet sen tidigare så den kommer jah fortsätta med. Men min moster hade både handtvål och handkräm från Rituals och don luktar väldigt gott. 

Så jag ska köpa lite olika produkter från dom för dom är så fina och luktar så gott. 

Ellie har även fått en present av pappa:

En ny matstol i den snyggaste färgen och hon sitter kanon i den! 

Vi är så tacksamma båda 2 ♡

xoxo linda 


RSS 2.0