Bebismys

Ligger i sängen och har sovit med lillan, hon sover ännu, vaknade för att äta men somnade om på brösten efter. Även om det ibland är jobbigt när hon skriker och helst inte vill va själv så finns det inget bättre, hon är det bästa jag vet och att mysa med henne, se henne le och skratta och att många gånger vara anledningen till att hon gör det, underbart! ♡ 

Jag har alltid sagt att jag vill ha minst 2 barn och som tvilling vet jag hur kul och viktigt det är med syskon; särskilt i nära ålder. Alltså vill jag inte att det tar allt för lång tid innan nästa unge kommer, även om jag inte förstår hur jag ska kunna älska någon mer än Ellie, finns det plats för fler känslor? Jag är ett kontrollfreak och har alltså en plan, sen får vi se om det funkar. 

Tanken är att försöka igen runt juni/juli i år och då kommer det skilja minst 1.5 år på barnen vilket jag ändå tycker verkar lagom. Absolut inte tidigare! Sen får vi se hur det går, det som alla inte vet är att jag fick ett missfall innan Ellie blev till. Ber om ursäkt till pappa som antagligen får veta det via bloggen, men i vissa fall är det svårt att säga det öga mot öga. 
Detta gör att jag är mer orolig och tar inte en graviditet för givet även om det gick otroligt lätt båda gångerna. Jag är inte troende men jag håller med dom som säger att en graviditet och barn är en välsignelse. 

Jag mådde otroligt dåligt av missfallet både psykiskt och fysiskt, både under och efter. Jag fick det i december 2014 och var i vecka 7 (6+3 tror jag) och mådde dåligt ca 2 dagar innan blödningen som sen kom på McDonalds julfest. Hade så ont natten innan och smärtlindring hjälpte inte så jag fattade redan då att något var fel. Jag var tacksam för Göran var med mig hela tiden. Sen på kvällen på festen ringde jag sen akuten och skulle ringa tillbaka dagen efter, fick då tid hos gyn som gjorde UL och det konstaterades att livmodern var tom. Vilket på ett sätt var positivt för annars hade dom behövt skrapa vilket jag förstått inte är det mest behagliga. Jag sjukskrev mig en vecka från allt, dels för det gjorde så sjukt ont men jag fick även läkartid och var så ledsen så jag varken kunde eller ville jobba. 
Kunde prata med både chefen och min närmsta arbetsledare på festen och berätta vad jag trodde hände där och då och dom var så otroligt snälla och tröstande, samtidigt så kunde jag berätta att jag inte kunde jobba. 

Det är svårt för någon som inte fått missfall att förstå hur ledsen man faktiskt kan bli av ett. Och hur smärtsamt det är. Jag önskar nog inte ens min värsta fiende det. Men sen vet jag att alla reagerar olika, vissa märker inte ens av det. 
Men man ska aldrig dömma någon som är ledsen över det om man inte själv varit där. Även om jag visste att det var bra att det hände, antagligen var det ju något fel på fostret som annars kanske inte hade varit frisk om det föddes, men man skyller på sig själv. 

Jag är även tacksam att det hände för annars hade jag aldrig fått Ellie. Min fina lilla flicka! ♡ Men det första barnet var beräknat till den 2 augusti 2015. 

Nu råkade detta bli mycket längre och mer informerande än jag tänkt mig, men fick flyt. 

xoxo linda 

Just nu!

Vänner och varm choklad med bästa sällskapet ! ♡
xoxo linda 

Måndag!

Hejsan!
Är precis hemkommen från en promenad och lunch, Jockes mamma skrev och frågade om jag ville luncha med henne och hans ena syster vid halv 1 nämligen. Så jag klädde på oss och tog en promenad på 5 minuter innan vi skulle träffas och sen somnade hon på restaurangen så vi tog en kortis hem. Nu ligger hon och sover i min säng så jag tänkte lägga mig på soffan och läsa, så jag inte väcker henne. 
Såhär såg jag ut idag:
Längesen jag la upp någon bild på mig själv insåg jag nu. 

Låter som Ellie har vaknat redan så får gå och kolla detta. Idag har vi inget planerat mer än att byta storlek i lillans garderob från 56 till 62. Imon ska vi äntligen ta BB bilden också.

xoxo linda 

Myskväll!

Blev en lugn visit hemma hos mamma och pappa idag, lagom ansträngande men ska dit på tisdag igen efter fotograferingen så man kan träffa dom lite längre och förhoppningsvis är man helt pigg igen. Mamma trodde lillan hade feber men har inte kollat tempen på henne, men jag hör hur hon ligger och pratar ute i TV rummet så hon verkar bra ändå förutom att hon hostat mer än dom andra dagarna.

Haft myskväll ikväll hela familjen, ätit gott och kollat på några avsnitt av Vänner. Är så trött nu och klockan va mer än vi trodde, så jag hoppas man kommer sova gott och somna snabbt. 
Ellie hade somnat på mitt bröst (fast nu är hon så lång så hon tar ju hela överkroppen) och sov gott där en stund. Som jag älskar denna människa! ♡

xoxo linda 

Blöjor!

Blev en tur till stan med My och lillan. Har en del kuponger på blöjor som går ut sista januari så jag passade på att utnyttja My lite så jag kunde använda fler. Blev 6 stora paket och lite annat bebis-grejs, t.ex kläder. Nu har vi i alla fall blöjor så det räcker förhoppningsvis ett tag framöver även om jag köpte större storlekar än den hon har nu, men dom storlekarna är anpassade efter kilon och storlek 2 som hon har nu är upp till 6 kilo vilket jag tror att hon snart väger.
Blev en bra hög! Va inte det lättaste att få ut allt. Köpte även ett par jeans till mig själv. Lunchade med mamma på Grand och när vi va helt klara i stan så köpte vi med McDonalds hem. Varje årsskifte så får vi anställda en tidning och där är det en kupong med 2 gratis hamburgare, oftast den som är på kampanj. Så det tog jag och My, sen köpte jag med Big Mac till J. Super god va den jag och My åt! 

Men jag känner nu i efterhand att det var en dålig idé att åka. Jag hade super trevligt och det va kul, men har fortfarande så ont i kroppen, har den där smärtan jag får när jag har feber men känns inte som feber. Förkylningen är kvar och är både bättre och sämre, bihålorna har släppt med är ännu mer snorig än innan. 
Var på efterkontroll den 7/1 och fick veta att smärtan jag har i ljumskarna kan bero på foglossning som man tydligen kan ha i upp till 1 år efter förlossningen, men så ont jag har nu hade jag inte ens som gravid så jag vet inte om detta är normalt. Lillan har varit lite halvtjurig nu ikväll så fick stå upp med henne men det var inte det lättaste eller skönaste, vid 2 typ fick jag äntligen lägga mig för då hade hon somnat. Tror hon var övertrött för då blir det lätt så. Mitt lilla hjärta ♡ hon sover på min arm så jag ska också försöka mig på att sova. 

xoxo linda 

Sjuk?

Tror jag börjar bli sjuk. Har i ett par dagar varit konstig i halsen, igår började näsan rinna och idag va den helt täppt och det känns kring bihålorna också plus ont i munnen/tänderna. Brukar tyda på en tråkig förkylning så blir bara att ta det lugnt och vara hemma resten av veckan. Lillan har varit hostig sen förra veckan och snorig så kan va hon som smittat med något, annars är det bonusdottern som dragit med något från dagis. Dom bacillerna är aggressiva! 

Annars har vi inte gjort så mycket i veckan. Va hos familjen igår och hade trevligt och fixade klart dopinbjudningarna och postade dom när vi åkte hem. 

Nu kör jag sänghäng med min lilla älskling och katten! Boxern bråkar så får bara in gratiskanalerna...
xoxo linda 

Förlåt

Att jag aldrig lär mig, nu har det gått mer än 2 veckor sen jag skrev sist. Besviken, nästan. Vad har hänt sen sist då? 

Nyår blev precis lagom, vi åt gott men va för mätta för att äta efterrätt och så spelade vi bingo. Gick och la oss halv 10 men ställde klockan så vi skulle hinna se raketerna. Lillan va så söt när hon kollade på raketerna så jag blev tydligen överväldigad (säger man så?) av alla känslor så det kom en del glädjetårar. Min älskling ♡ 
Blev tyvärr ingen vinst.

Har varit på BVC i gång och lillan väger kring 5kg och allt annat såg bra ut. Hon följer kurvan jättebra.

Jag har varit på efterkontroll hos min BM och jag gick igenom besiktningen! Dom kollade även blodtryck och vikt. Inskrivningsvikten var 53.4 (va i vecka 9 tror jag) och nu är den på 56.8 så det är ju ändå bra! Har insett att jag inte bryr mig så mycket om vikten, även om jag vill tillbaka till 50-51 som innan graviditeten, men nu tänker jag mer på hyr kroppen ser ut och hur jag trivs i den. 

Vi har fått ett datum för dopet nu också, det blir den 21 februari. Ser fram emot det med skräckblandad förtjusning, spännande!

Tog idag på mig ett par leggins som jag inte använt på länge. Älskar ju såna här udda/fula leggings så det va en glad Linda som tog på sig dom när hon "upptäckte" dom i garderoben igen.

Och till något sorgligt, Alan Rickman (stavning?) som spelar Professor Snape i Harry Potter gick bort igår. Blev faktiskt lite deppig och nere över det beskedet. J va söt och köpte choklad som jag kunde trösta mig med. 

Även Peder som va en "karaktär" i serien Ullared har gått bort, första avsnittet som sändes nu i veckan var tillägnat honom. Han dog förra året. 

xoxo linda 

RSS 2.0