Gårdagen

Hejsan!

I fredags va jag och barnen hos pappa och fick god mat. Hade inte hälsat på sen i måndags så hade sett fram emot detta men Ellie var övertrött precis hela dagen så det var inte roligt. Jag har heller inget tålamod precis så jag var irriterad. Jocke slutade 2 och då kom han och så åkte vi till stan för att storhandla. Även där var hon bökig 80% av tiden. Sen somnade hon däremot gott i bilen hem efter kvällsmat på McDonalds.  

Igår åkte vi till Js pappas jobb som hade lite "öppet hus/barnens dag". Ellie hoppade hoppborg och åt korv efter sen fick vi åka hem för hon, J och bonuspojken skulle åka iväg och kolla på bonusdottern som hade fotbollscup. Jag stannade hemma med Alex, han sov hela tiden dom var iväg så jag passade på att läsa allt som jag tror jag skulle ha läst till veckan som kommer, i skolan alltså. 

Har lättare att lära när jag lyssnar och kan anteckna så det var segt att läsa. I slutet av alla kapitel finns det studeringsfrågor som jag ska göra men det hann jag inte igår så det får bli imom efter skolan. Går bara förmiddag då tänkte jag. 


Runt halv 5 åkte jag och Alex till min mormor medan Ellie följde med J till hans föräldrar. Jag har fått ont i mitt bäcken och typ allt runtomkring så jag klarar inte riktigt av båda barnen själv då jag ofta har svårt att gå och bära, gör konstant ont. Så jag tog bara med mig lilleman. Och så som hon var under fredagen ville jag inte ha igen så det fick bli så, men det gör inget för hon var nöjd. Var hos mormor till nästan 22 innan jag åkte hem. 

Just nu så sitter jag i sängen med en sovande Alex.

Barnen har badat och vi vuxna ha duschat så alla är rena och fräscha inför den nya veckan! 


Om ungefär en timme lämnar jag alla hemma för att hämta hem My, mamma och Robin från flyget. Dom har varit på Kreta i en vecka nu så det ska bli kul. 

xoxo linda 


Morgonrunda

Efter jag lämnat Ellie på dagis fortsatte jag och Alex med en morgonpromenad. Velade ett tag men när jag ändå va ute så var det lika bra att passa på! Solen sken så det var faktiskt riktigt härligt. 

Lite kalla vindar men jag fick upp värmen ändå. Tyvärr har mitt bäcken (?) gett upp, har inte läkt färdigt där tror jag annars är det något annat fel. Så just nu har jag svårt att gå och resa mig. 


Alex sover ännu så när jag ätit upp min frukost så ska jag ligga och läsa i soffan. Fick i uppgift att läsa första kapitlet till torsdag så jag började lite smått igår, är bara 20 sidor men lika bra att ta alla chanser man får!

Igår såg jag och J klarr Beauty and the Beast, den otecknade. Den var mer vuxen nu så hemskare än den tecknade men samtidigt mysig, rekommenderar! 


xoxo linda 


Myser

Ligger i soffan och myser med mina älsklingar ♡ 

Alex sover, Ellie kollar YT och jag har fixat med min kalender. Jag och Ellie äter även glass som jag gjort, skäms att erkänna med Ellie är inne på sin tredje... Hon lärde sig plötsligt att öppna frysen när glassen hamnade där.

Har idag haft min första skoldag så ikväll ska vi försöka planera hur Ellie ska gå på dagis. 


xoxo linda 


Torsdag

Har hittills haft en lugn dag. Lämnade Ellie på dagis och hon har varit så duktig hela veckan. Lyfte över henne över grinden till hennes avdelning idag och satte mig bakom och pratade med personalen och då bara gick hon. Hon hade inte ens tid att säga hejdå så det känns verkligen som att hon trivs ♡ min stora fina tjej. 


Efter lämning gick jag och Alex till ICA för att handla lite och sen hem. La in en omgång tvätt (eller 2 för vi har 2 maskiner här) och sen dammsög jag hela lägenheten, passade på att duscha efter det och nu ligger jag och latar mig på soffan.

Otroligt nog så sover Alex fortfarande och har gjort sen vi gick till dagis vid halv 9, han borde vakna och äta snart. Han sov alltså medan jag städade vilket gör mig super glad för Ellie var rädd för dammsugaren länge och är fortfarande ibland. Gick aldrig att städa med henne hemma. Så jag känner mig väldigt nöjd med förmiddagen, var klar innan 11. Nu väntar jag på sms från Jocke så jag vet om jag ska göra lunch eller om vi blir bjudna. Ska till banken sen när Ellie slutat med, va där med mamma igår. 


På måndag börjar jag skolan, nervöst! Och på onsdag kommer Anticimex. Ska eventuellt skriva mer om det men det får bli om någon dag, ska även försöka komma ihåg att skriva om hur jag typ förutspådde förlossningen. Men jag får se hur tiden ser ut när skolan börjat, vet ju inte hur tufft det blir med den och Alex samtidigt.  

Har föresten fortfarande problem med smärtor och blödningar sen förlossningen men avvaktar till den 11 september tror jag när jag ska tillbaka till BM för efterkontroll och cellprov. Om det inte blir värre såklart. 

xoxo linda 


Lördag

Lördag idag och veckan är snart slut. Lite trist för nästa vecka är sista lediga veckan  för Ellie och Jocke, jag är ledig en vecka extra innan jag börjar skolan. Har jag nämnt det? 

Jag kom in på en undersköterska utbildning, den är på 1.5 år och motsvarar en gymnasieutbildning. Nu har jag ju slutbetyg osv från gymnasiet men denna utbildningen ger mig åtminstone en chans till jobb. Får se hur det går med Alex under tiden.  

Har precis fixat försäkring på Alex. Han ska va skyddad av min gravidförsäkring i 6 månader men jag litar inte på det så nu har han en egen. 

Hade morgonmys med lilleman i morse ♡ 


Igår var vi hos mina föräldrar och hade det bra. Blev lite tråkiga saker som hände som resulterade i en polisanmälan (inte mot någon i familjen) så fick sitta med det och prata med polisen osv. Super trevlig så det var positivt i alla fall. Berättar väl mer om det när allt är färdigt om jag kommer ihåg. Men trist start på fredagkvällen. 

I torsdags kollade vi på hus som vi för en gångs skull kände passade oss. Tyvärr blir det svårt för oss att få ett bra lån (menar alltså från seriösa banker = bra) för jag står som student, har ju inget jobb längre. Men en bank ringde upp igår så nästa vecka blir det möte. Alltid något. 

Innan vi kollade huset hade jag återbesök på sjukhuset efter min inläggning. Jag hade ju alltså rester i livmodern det skulle nu följas upp om det kommit ut. Jag tycker att det kommit ut. Vill inte skriva vad för jag vet inte hur äckelmagade ni är. Men jag trodde allt var borta nu men på ultraljudet så såg man fortfarande att det var kvar. Hade minskat något men inte alls så mycket som jag trott. Men läkaren var inte orolig så vi låter det va nu och så får kroppen sköta det själv. Men ska ändå ta upp det med min BM på efterkontrollen nästa månad för säkerhets skull. My följde med för att passa Alex under tiden och det var skönt för mig för jag hade tid vid 11 men kom in vid 12. Lång väntan alltså. Sen bjöd pappa på god middag!

Innan var jag ute med Ellie, det har regnat så jag tyckte vi kunde leta vattenpölar.

Hon var väldigt nöjd och vi gick en del. Tyvärr har jag fortfarande problem med ena ljumsken sen graviditeten så har lite jobbigt att gå. Men vad gör man inte för dom små ♡ 

Sen ville hon åka vagn så det blev en sväng runt kvateret kan man säga. Sen vaknade lilleman hemma så då fick vi snällt gå in. Nu sover båda och jag skukle duschat men får ta det sen, ska till mormor idag så ska hinna göra det innan dess. 

xoxo linda 


Home alone

Är ensam här hemma, typ. Ensam med båda barnen (kan fortfarande inte fatta att jag har 2) för J är på bilbingo. Tidigarr idag var vi 4 och My på Barnens gård men tycker inte det var något speciellt alls tyvärr. Var där för flera år sen och det har ju såklart ändrats där. Alex sov hela vistelsen och Ellie hoppade mest studsmatta, vilket hon var nöjd med. 

Vädret var däremot kanon! Kunde badat om vi ville men Ellie var så trött så vi valde att åka hem. Så vi har ätit kvällsmat här för ett tag sen. 


Ellie är lite tjurig vid motgångar så får se hur länge hon orkar vara vaken. Tyvärr verkar Alex bara vilja sova vid bröstet så det blir intressant att se... 

Slog mig idag att jag typ förutspådde (heter det så?) min förlossning.

xoxo linda 


RSS 2.0