Kompishäng

Har varit några jobbiga dagar och än är det inte över. Förra veckan fick ambulansen hämta pappa, han kom hem efter ett par dagar men sen blev det samma visa kvällen efter. Kalaset hade precis tagit slut när han ringde. Jag är en väldigt känslig person och tycker detta är väldigt jobbigt, jobbigare än jag visar. Jag vill veta ALLT som händer kring honom. 
Det har varit mycket nu ett tag, livet hemma ska ju fungera med, samtidigt som jag har skola och jobb så vill man ju vara där hela tiden. Skit tråkigt att man inte kan. 
Så igår fick vi ta med barnen till sjukhuset så han fick träffa kalasbarnet. Dom hade rätt kul där faktiskt. 

Idag lättade vi stämningen lite och följde med grannen och hans barn till stan. Var bara ett par timmar men hade mysigt ändå. Barnen leker fint ihop. Här skulle Ellie sätta sina nya ringar på sin kompis fingrar:
Lika nöjda båda två. Ellie fick ett prinsess-sett med smycken, väskaoch skor så hon skulle ha sina smycken på sig och visa pojkarna. Hon blev så fin och stolt ❤ Vi åt på Max för första gången, helt okej men McDonalds är min grej. Men Ellie åt på bra. Alex fick va hemma med J. En bra eftermiddag så man kom på andra tankar ett tag. Hade tyvärr inte möjlighet att hälsa på pappa efter för E somnade i bilen. 

xoxo linda 

3 år

I söndags fyllde min förstfödda, min bästa vän, min dotter, min Ellie 3 år. Hon som gör mig stolt varje dag, hon som är en av meningarna med livet, hon som jag älskar mer än livet. Tänk att det redan är 3 år sen jag fick upp den lilla lilla flickan på bröstet efter att sugklocka fick användas. Det ända jag kunde tänka på var att hon var så liten och hade sån liten rumpa, det var nämligen om den jag höll medan vi låg hud mot hud och jag blev sydd. Så älskad från första stund. 
Vi firade henne först i lördags med min släkt, vi blev 25 personer och otroligt nog fick alla plats hemma hos oss. Hon fick flera fina paket som hon är så nöjd över. Så fort alla pkt började hon leka med en docka hon fick av min mormor, det bästa jag vet med den är alla kläder för min mormor har nämligen gjort allt själv. 
Tyvärr sne bild men blir så ibland från mobilen. 
På söndag morgon sjöng vi för henne och hon fick öppna ett paket i sängen. En doktorsväska som hon leker med hela tiden. Dockan där uppe har fått vara patient och alla i familjen. 


Hon är inte jätteglad i frukost så fort hon vaknat så mackan tog Alex, hon hann knappt blåsa ut ljuset så ivrig var han. 
Vid lunch kom våra familjer för att fira henne. Även då blev det massa paket.
Tacksam för alla fina människor som jag och mina barn har omkring oss ❤

xoxo linda 

Inte svensk

Satt och pratade med en kollega jag skulle byta av när jag klev på mitt pass igår. Eftersom Jocke också jobbar här så känner denna Kollegan honom så vi kan lätt prata om familjen och så. Han berättade att dom fick missfall i somras, tvillingar i 4 eller 5 månaden och att om sjukvården hade lyssnat på mamman så hade kanske barnen levt. Han frågade om jag ville ha fler barn och jag sa ja, jag skulle kunna tänka mig att ha typ 6 stycken, alltså 4 till. Det tyckte han var kul för det var inte typiskt svenskt. 
Jag tycker det var roligt att han sa så för det är precis så jag känner med. Normen är 2-3 och sen börjar folk kolla snett och undra om man inte vet vad en kondom är. Att folk faktiskt vill ha så många verkar tydligen svårt att förstå. Sen kollar man i andra länder och där är det vanligt med flera ungar. Denna kollegan kommer inte från Sverige så det är kul att han redan gjort den observationen. 
Älskade busunge, för dig gör jag allt!

När jag säger att jag vill ha 6 stycken så får jag aaaaaaaldrig höra någon positivt och många tror till och med att jag skojar. Varför är det inte okej? Klart det är jobbigt som attan men det är det ju även när man bara har 1 barn med. Den kärleken man får och ger är oslagbar och att få uppleva en graviditet och förlossning är magiskt hur plågsamt det än må vara för en del. Men när man får upp den lilla lilla människa man själv varit med och skapat så gör det allt värt det 1000 gånger om. Det är ingen annan (förutom läkare kanske) än en själv som avgör hur mpnga barn man vill ha. Jag tror att tid och kärlek finns det gott om ändå och man njuter säkert lika mycket utav alla åldrar också. 
Ellie och Alex räknas som täta graviditeter enligt min BM men jag tycker jag njuter lika mycket utav båda 2 även om dom är varandras motsatser i personligheter. Luddigt inlägg men ja jag skulle kunna tänka mig 4 ungar till och jag håller med, det är inte svenskt utav mig. 

Man får ju inte använda sig utav surrogat mamma här men jag och Js syster pratade om det en gång och då kände jag ändå att skulle My i framtiden, av någon anledning inte kunna få barn hade jag utan tvekan ställt upp. Det som kan bli svårt är att det kan bli tufft mellan oss om det skullr bli missfall eller om barnet dör innan eller under förlossningen. Kanske att hon skullr klandra sig själv om jag skulle dö under förlossningen. Den risken finns liksom alltid tyvärr. Men om man ser det som riskfritt hade jag absolut gjort det, tänk viket band man skulle ha till sitt syskonbarn då! 

xoxo linda

Reklamation

Hade skrivit ett inlägg men allt försvann. Orkar inte när det blir så, så drar allt kortfattat. 
Vår ena vagn har börjat krångla ännu en gång, började för ett par månader sen att ena framhjulet lossnar då och då när det lyfter från marken. Droppen var i lördaga när vi skulle åka tåg och hjulet lossnar när vi ska kliva på och ena barnet blev väldigt stressad samtidigt. Blev så frustrerad för där står man med 2 barn som ska bäras upp och 1 vagn i 2 delar. Mejlade företaget senare samma dag och förklarade, fick svar i måndags och dom ville bland annat ha ordernummer och en film på problemet. Fixade det i tisdags och idag fick vi svar. 
Dom godkände reklamationen men tyvärr fanns denna inte längre i lager.
Köpte denna i januari då vi upptäckte att den blommiga vagnen (samma modell) börjat mögla så fick slänga den. Tycker denna vagnen är toppen så ville ju ha en ny då. 
Som sagt så hade dom inte denna inne längre så om vi ville kunde vi få en kod/rabatt som var på samma värde som vagnen. Det tackade vi för så vi ska troligen köpa en likadan fast en som är enfärgad och i så fall får Alex ta den. Den jag varit sugen på länge finns inte heller inne utan nu fanns bara en helgrå (ser mörkblå ut dock), en helsvart och en svart/vit randig. Men vi avvaktar lite och ser om den blir lite billigare igen för dom var nedsatta till ett pris i början av veckan men idag hade dom höjts lite. 
Spännande ämne va? Men jag älskar vagnar och tycker det är super kul! Har ju i och för sig möjlighet att prova en ny vagn nu när den ändå nästab blir gratis men tror inte jag vågar det. 

xoxo linda

Promenad

Jobbade natten mellan tisdag-onsdag, hade behövt sova mer men saknade barnen så jag hämtade dom när dom slutade. Mötte upp Jocke och sen tog vi en promenad hem, Alex gillar att gå.
Slutade tidigare i skolan i måndags så mötte upp familjen när dom varit och häntar bonusdottern i skolan. Mötte Js syster och hennes son på ICA så dom hängde med hem för vi skulle på familjegympan senare. 
Tycker Alex är så mysig som vill hålla hand, så liten och go. 💙

I lördags tog jag och barnen tåget till mina föräldrar och då mötte mamma upp oss när vi kommit fram. Tar bara 10 minuter att åka och resan gick bra men ena barnet fick lite panik/blev stressad vid påstigning. När vi kom fram gick vi och matade änderna. Älskade barn, finns inga som ni! 💙💜

xoxo linda

IKEA

Var på IKEA i helgen, kom hem med smått och gott, bland annat lite blommor. 
Inte bästa bilderna men får duga. Gillar den som står i en mugg, den kallas Arabisk kaffe och säljs faktiskt i den muggen. Roligt tycker jag. Dom andra krukorna är lånade av mamma. 

xoxo linda 

Socialpedagogik

I måndags började vi med en ny kurs som heter Socialpedagogik, verkar både tråkig och intressant. 
Har några inlämningsuppgifter, typ 5 eller något och har en del nattpass framöver så hinner förhoppningsvis bli klar med dom tidigare än planerat. Hade varit skönt att vara ute i god tid om man kan, vet ju inte hur det ser ut med tiden nästa månad till exempel. Var så förra terminen, lämnade in allt innan praktiken började för att vara på säkra sidan och tur var det för det fanns ingen tid att plugga då. Så uppgifter som skulle in i maj/juni lämnade jag in i februari/mars. Har aldrig trott på att göra allti sista stund. 

Sitter med en uppgift just nu där man ska skriva enbart egna tankar men det är svårt när man bara haft en kurs och kanske saknar tillräckligt med erfarenhet. Hade hellre sökt upp fakta men det får gå, kanske blir lättare sen.
Är troligen snart klar så ska ha över allt i datorn sen kan den skickas in. 

xoxo linda 

Fredag

Idag är det äntligen fredag och jag har em helt ledig helg, så skönt!! I onsdags och igår hade jag bredvidgång på mitt gamla jobb som jag ska börja på igen, tror jag har nämnt det men ska börja jobba natt där. Har varit trevligt, har egentligen inte behövt så mycket bredvidgång då jag känner de flesta som ska sova där, men alltid bra med genomgång i alla fall. 
Har gått med två vikarier som var väldigt snälla och trevliga, lätta att prata med. Ena tjejens mamma hade vi på BB när Ellie föddes, hon hjälpte oss med matningen lite (Ellie ammade inte helt där utan det kom igång först när vi kom hem) och hon jobbade även på min ena skola. Tjejen har jobbat med syrran också. 

Idag har jag fixat lite skolsaker. Organiserat och skrivit ut papper, skickade in en uppgift ovh blev godkänd efter en kvart så är tveksam att hon ens läser den? Vill gärna ha en bokstav istället för atr det ska stå godkänd då vi har betygssystemet A-F. Men men. 
Vi tar det lugnt idag, Alex har precis vaknat och Ellie sover ännu. Ska eventuellt till Huseby och spela lite Pokemon sen med Jockes ena syster. Dom har kastanjer där så ska ta med en påse till Ellie så hon kan plocka lite. Tyvärr kunde inte grannen följa med så Ellie blir utan kompis men det blir nog bra ändå. Sen blir det fredagsmys!

xoxo linda 

Middagsvila

Igår var det tillbaka till skolan för mig och det känns bra. Har ett gymnasiearbete att göra och det är väl egentligen ett ganska stort arbete för det ska sammanfatta hela utbildningen. Knåpade på det under praktiken, skickade in för feedback och blev godkänd redan. Jag ville finslipa och komplettera lite till men läraren är nöjd och säger att jag ska släppa det nu så jag litar på henne. Känns otroligt skönt för jag har känt lite oro inför detta. Så nu har jag ca 6 inlämningsuppgifter och 1 prov kvar på hela terminen inom psykiatrin (3 kurser) och sen påbörjar vi en annan kurs på måndag med en annan lärare så vet inte vad hon ska ha för upplägg. 

Dagis är jobbigt så vi kör Glee och middagsvila just nu.
Alex sover ute. 

Ska strax hoppa in i duschen och ikväll är det föräldramöte på dagis. Imon har jag min första blodgivning, lite nervös för jag är rädd att det blir snurrigt efter. Och så har jag bredvidgång eftet det.

xoxo linda 

RSS 2.0