Juldagen

Hela dagen har spenderats hos Js föräldrar med familjen. Båda barnen vaknade 5 inatt, Alex var trött och vilade i vagnen och somnade om själv, men Ellie ville ner och se på TV. Aldrig att jag skulle gå med på det men hon somnade om rätt snabbt sen. Vet inte när Alex vaknade men Ellie sov till 10!! Tufft att fira jul. Halv 12 åkte vi till hans föräldrar så det var inte mycket hemma idag. 

Där blev det julbord och sen middagsvila för Alex. Jocke åkte iväg för att hämta hem äldsta sonen och i samband med det så kom tomten. Ellie hörde direkt att det var Leo (storebror) som var tomten men hon var glad ändå. Alex var nöjd så länge han hade ett paket att hålla i.
Det har varit en bra dag med nöjda barn. Åkte hem runt 8 och då fick Alex hoppa i säng. Ellie hjälpte till att packa upp lite julklappar och sen var hon envis så hon somnade 22:34. Men vi är ju lediga imon så vad gör det. Hade tänkt va hemma hela dagen imon och pyssla med julklapparna och fixa hemmet. Behöver egentligen ta tid för mig själv med men vi får se. Blev nedstämd medan vi åt kvällsmat innan, tänkte på pappa och hur bra J och dom har det där alla är friska. Saknar pappa, är inte rätt att ha honom i Lund, han ska va hemma och må bra. 

xoxo linda

God jul

Är påväg till mamma just nu för att fortsätta julfirandet. Barnen har fått öppna lite paket här hemma men Alex var inte speciellt intresserad. Ellie va mer taggad på det och blev glad för det hon dått hittills. Kommer eventuellt bild i veckan när alla paket är fotade, men här ser ni en sneakpeak. 

Dom fick varsin kundvagn som dom kört runt med ändå tiöl vi skulle åka. Ser ni deras fötter? Dom fick varsitt par med gose tosser, så söööta! Alex var skeptiskt till en början men accepterade det när jag visade att jag också hade på mig. 

xoxo linda 

Julbestyr

Idag har vi varit hos mamma och fixat lite inför julafton. Minns inte om jag nämnt det men pappa ska genomgå en ny operation i Lund i veckan som kommer så han är inte hemma över julen, är så ledsen och besviken över detta. Det kommer kännas så tomt och fel. Älskade pappa bli bra ❤ min morbror är inte heller hemma över julen och även det är fel och gör mig ledsen. 

Så ikväll har vi klätt granen och så. Alex ville ner plocka ner kulorna och smaka på snöret men det va lite mysigt ändå. 


Åt lite kvällsmat där och spelade 1ans bingo på uppesittarkvällen innan vi åkte hem. Jag och J fortsatte spela här hemma men nu har sista bingot varit (ingen vinst) så jag ska lägga mig. Blir en lång dag imon och jag är orolig för hur jag ska hantera det, känslig som man är så är jag rädd att jag ska gå med en klump i halsen och ständigt ha nära till tårar. Men för barnens skull ska det bli en mysig dag med massa kärlek och skratt. Ser ändå fram emot det, och så ska vi ta med spel hen till mormor på kvällen. 

I år har vi gran med paket hemma som dom ska få öppna på morgonen. Dom två föregående jularna har jag och barnen sovit hos mamma så ska bli mysigt med ny version. Kommer nog bli toppen. 
Har 3 firande så man får dela upp paketen. 

xoxo linda

Sen sist

Så vad mer har hänt sen sist? Pappa fick äntligen komma hem från Lund och så, tror jag skrev det. Däremot så varade det bara 1 vecka för i onsdags fick jag skicka honom med ambulans till HIA igen.
Trodde inte det skulle kännas men jo, det var mycket jobbigare än väntat. Har hälsat på ett par gånger men är svårt att få till med jobb, skola och dagishämtning. Ellie har varit med några gånger, hon vill gärna det. 
Som jag nämnde i förra inlägget så är han fortfarande kvar där. Nya besked kom idag så på tisdag skickas han till Lund igen för att opereras på onsdag. Detta är precis samma dagar som min morbror ska dit och opereras så dom är alltså där samtidigt. Vi har halvt skojat om att dom skulle vara inne samtidigt men jag hade trott Växjö och inte Lund. Vi skulle nog inte sagt det för nu blev det ju så ändå. Jag jobbar den kvällen men kommer eventuellt sjukskriva mig då för det är för mycket. Båda ska genomgå hjärtoperationer så jag är rädd och orolig, jag kommer inte klara av att jobba oavsett hur allt går för min hjärna kommer inte vara med. Beroende på hur länge pappa är där så åker jag ner och hälsar på, hoppas han är hemma till jul. Min morbror är tyvärr inte hemma till jul, kanske att han är hemma innan årskiftet men det vet vi inte. 

Det är en tuff tid framför och det har det varit sen pappa åkte in första gången 26 oktober. Man håller ju ihop för att vardagen ska funka men jag vet inte hur länge det går. Jag har min kusin och kompis som jag pratar med men man vill ju inte bara prata om det för deras skull så en del håller man ju ändå inom sig. 

xoxo linda

Jag är undersköterska

Igår var det dags, min examensdag så nu är jag färdigutbildad undersköterska. Med tanke på mina betyg har det gått väldigt bra, mina bästa någonsin. Det var några som inte trodde jag skulle klara det eller inte orka, antagligen för att Alex bara var 1.5 månad när jag hoppade på och så köpte vi ju hus, men jag klarade det! 

Med dom orden så tar jag det som att jag hade bäst betyg, helt otroligt i så fall. Känns så sjukt bra och jag ska njuta av detta för jag är så stolt. Fick E i 2 ämnen men det var också det högsta man kunde få, vill gärna nämna det så det inte ser ut som jag gett upp där. 

Nu när jag ser tillbaka på dessa 3 terminer/1.5 år så undrar jag hur jag orkar. Jag tycker inte det varit så svårt, i alla fall inte medan jag var i det. Det har varit tuffa saker privat men ändå så fortsatte jag på topp. Jag har fått prioritera bort vänner för att satsa på skolan, trist men dom äkta stannade kvar ändå och förstod. 

För att fira detta så åkte jag, familjen, My och mamma till stan för att äta på Pinchos. Pappa är tyvärr kvar på HIA. Hade super mysigt och barnen verkade så nöjda med allt och alla. 


Tacksam för min fina familj, önskar bara att hälsan hade varit bättre. Hade en bra kväll, en bra dag och somnade lycklig. 

xoxo linda 

Tisdag

Är precis hemkommen från en promenad med Jessica, hon ville ha sällskap till en affär här. Har man bara öga för secondhand så kan man ju göra riktiga kap, tyvärr har jag inte det. Men ska nog kolla krukor där nästa år inför sommaren, en del kostar ju bara 5:-. Men det va kul och trevligt, vi pratar som vanligt om allt och inget och det tycker jag om. 

I helgen var det julskyltning i stan som vi åkte in på. 

Ellie var så stolt när hon kramat snögubben och pratat med tomten. Hon gjorde även fiskdamm som hon va nöjd med. 
Mina favoriter ❤ 

Idag ska jag jobba och tänkte då slutföra den sista skoluppgiften och julklapparna. Förhoppningsvis blir det något bra utav det. Sista lektionen på måndag och på torsdag är avslutningen. 

xoxo linda 

RSS 2.0