Ny kurs

Har en uppgift kvar i psykiatrin men den ska vara inne om någon vecka så jag pausar lite. Gjorde klart en igår (4 av 5) men den ska också in först om någon vecka. Jag velade fram och tillbaka om jag skulle göra sista med eller börja nya kursen (helt på distans) och landade i det sista alternativet. 
Även denna kursen har 5 teman vilket då är 5 inlämningsuppgifter, hänger ni med? Så jag ska påbörja tema 1 nu och läsa lite medan Alex sover, han somnar alltid när vi lämnar Ellie på dagis så fåt passa på medan det är så.

My var här igår och Alex var super nöjd! Som han gosade och lekte. Tar gärna bilderna/filmerna när du kan My! Och på kvällen blev det en promenad med min kusin. Ellie var off så vi trodde hon va sjuk men nepp, så förutom hennes humör var det en väldigt bra dag! 

xoxo linda

Just nu

Hann börja plugga lite innan Alex vaknade men han leker så fint på golvet så jag fortsätter. 

Får så dåligt samvete när han (och Ellie) får leka själv för jag måste plugga, samtidigt så vet jag att dom inte lider och är det något så kommer jag direkt. 

Håller på med tema 4 och har därefter bara 1 tema kvar. Har fått uppgifter i en ny kurs med nu som jag tänkte börja på så fort jag är klar med dessa. Har 5 teman i båda kurserna så det känns lagom, dessutom så har jag lång tid på mig med nya kursen, första uppgiften ska in i mars men har egentligen fram till vecka 25 på mig. 

xoxo linda 

Bakdag

Har sagt någon vecka nu tror jag att jag är sugen på kladdkaksmuffins med Marabou men har aldrig tagit tag i det. 
I veckan köpte jag äntligen ingredienserna och tänkte jag och E skulle göra dom ihop igår. Jag tycker inte om när barn är med i köket pga deras hygien, även om E t.ex. tvättade händerna innan kan hon ju plötsligt nysa eller hosta och det kontrollerar inte hon. Gäller även bonusbarnen som i år blir 8 och 12. Vill inte ha med dom, inga barn. Vet jag att ett barn hjälpt till med maten tar det emot att äta, gäller det däremot fika så äter jag det inte alls. 

Men igår då fick Ellie ändå vara med, dels för att vi skulle ha mysigt men även för att hon var lite bråkig vid TVn så ville avleda. Hon tyckte det var kul en liten stund sen tröttnade hon, men skicka vispen var toppen! 
Hade flingor och smör kvar med så tänkte att vi lika gärna kunde göra corflakeskakor också, hon var inte alls intresserad då så fick göra dom själv. 

Gjorde en miss och köpte osaltat smör men det blev faktiskt rätt bra, jag är nöjd. 
Fördelen med båda kakorna är att dom går fort att göra!

xoxo linda 

Frukost

Sitter och äter frukost med mina favoriter innan vi ska gå mot dagis. 

Min frukost ser ni, Alex äter gröt och Ellie ville bara ha drickyoggi och paprika idag. Hon är knepig att få i frukost. 

Första halvan av natten var sådär, Alex vaknade och sov bara i min famn men efter att ha suttit i 2 timmar ville jag inte mer och amningen hjälpte inte så då fick J ta över. Han fick en flaska ersättning och sov till 7. 
Ellie vaknade en stund efter jag gått ner med Alex och hon fick då ligga i sängen hos mig, till en början kändes hon pigg men somnade tack och lov om. Ska försökq vila under dagen även om jag vill försöka få litr skolarbete gjort. Läraren har rättat 2 av uppgifterna jag lämnat in och det gick så himla bra så vill ju gärna fortsätta med det. 

xoxo linda 

Just nu

Varm oboy med grädde och kanel avslutar denna långa dag. Ska ställa in lite skor i en garderob sen lägger jag mig.

Vi va ju i stan innan, åkte hemifrån runt 11 tror jag och va hemma halv 6. Helt slut! Men för att inte säcka ihop så har jag hållt igång och fixat här hemma. Bland annat packat in alla blöjor vi köpte idag:
10 paket så det ska nog hålla ett tag, hade 3 hemma. Jag är löjlig av mig så när jag ser alla blöjot blir jag lite lycklig, mem det känns som att man är förberedd. Plus att jag hade kuponger så vi fick lite rabatt med. 

Köpte även denna boken:
När Ellie döptes önskade jag mig 2 olika, en för tiden i magen och en för första året. Dom var så fina med pop-up effekter osv så det ville jag ha till Alex med, och har varit på jakt sen jag var gravid. Det vi fick veta då var att den om tiden i magen var slut även hos tillverkaren och verkade inte komma tillbaka. Eftersom dom var i samma "serie" så valde jag att strunta i båda och har sen dess hittat 2 andra och bland annat den jag köpte idag då. Ska bli kul att börja fylla i den 😊

xoxo linda 

God morgon lördag

Lilleman bestömde sig för att ta morgon innan 7 idag, inget jag tycker om. Ellie har vaknat flera gånger inatt så hon och Jocke flyttade till sist ner på soffan, efter det har Alex vaknat ett par gånger till. 
Idag ska vi fixa hemma igen, kanske vi faktiskt blir klara? Och sen blir det till stan och storhandla, mamma tar Ellie så vi behöver inte stressa på för att hon är uttråkad. 
Skulle åkt till min mormor ikväll men hinner nog faktiskt inte det så det får bli nästa helg. 

xoxo linda 

Den ny vagnen

I onsdags kom den nya vagnen så jag stack direkt för att hämta den. Väntade däremot någon timme innan jag öppnade för Alex hade somnat och han behöver sömnen (jag anser att man inte ska väcka barn som sover, dom är trötta och behöver sömnen).

Jag är väldigt nöjd och Alex verkade också gilla den. Ellie har inte fått se den än för jag vill inte amvända den förens våren, men jag tror hon blit nöjd. Detta är ju Ellies, den vita jag visade i veckan vill jag ha till Alex men vi får se.
Dom hade sänkt priset pp denna rosa ännu mer nu så det var typiskt att jag redan beställt, men så är det. 

xoxo linda 

Äntligen fredag

Nu är veckan äntligen över och det blir lugnare tempo. Är själv med barnen varje fredag för J jobbar. Idag jobbar han till 2 så vi ska faktiskt åka och bada då, Alex har aldrig gjort det innan så det blit spännande, dock orolig för hur hans eksem kommer bli.

Vi har busat i lekrummet idag alla 3, väldigt mysigt och något lättare nu när Alex blivid stadigare och kan sitta själv en stund (med övervakning för han kan välta på 2 sekunder). 
Jag och Alex har precis ätit lunch men Ellie somnade innan, hon får sova max 1 timme till för sen måste hon äta och sen åka. 

xoxo linda 

Ny vagn

Igår försökte vi få lite ordning i garaget och då upptäcker jag att min och Ellies favoritvagn hade börjat mögla.

Det är egentligen inte jättemycket men det är ändå en del. En del säger att det går att tvätta bort men jag har hört/läst fler varningar om att det inte går så man får slänga den istället. I alla fall när möglet sitter i tyget. 
Hade det bara varit som på bild 1 hade vi ju kunnat plocka bort den biten bara men nu är det även på sitsen. Ska prova att tvätta men har redan beställt en ny ändå, dock inte samma tyg. Denna blommiga fanns inte i lager och jag vill inte vänta för risken är att den säljs för fullt pris då, nu är den nämligen på rea för 800 :-, kostar 2500:- annars. Det blev istället denna:
Jag tycker den är fin och Ellie ville ha den med. Detta är egentligen en resevagn men vi använde den till vardags med för vi gillar den så pass, därför var jag snabb med att beställa en ny. Denna får dock ligga nerpackad till våren/sommaren nu. 
Det finns en till av det märket som jag velat ha snart 1 år, får se om vi tar den till Alex eller hur vi väljer att göra.
Tycker den är så fin men så osmidigt med vit. Som sagt, vi får se. Jocke är inte alls sugen på fler vagnar och jag förstår honom, vi har 5 nu varav 1 står nerpackad (resevagn som funkar som handbagage) men det är för att jag är rädd om den. Men annars använder jag faktiskt alla vagnar. 

xoxo linda

Pluggplugg

Hej!
Sitter och försöker sammanställa veckans läxa. Vet inte om jag nämnt det men kommer fram till sportlovet bara läsa en kurs, det gäller oss som går distans/flex. Då har läraren valt att ha ett tema för varje vecka och då inlämningsuppgifter utefter temat. Just nu läser jag psykiatri 1 och det är faktiskt rätt intressant, men har höga förväntningar så hoppas det bara blir bättre och bättre.

Har inte kunnat plugga så mycket idag då Alex gärna vill vara nära och gosa. Han somnade och sov nog ca 1-2 timmar men ville ju såklart inte ligga själv i sitt nest så då blev jag sittandes där med honom. Jag har fått sitta på kvällen både igår och idag och jag tror ändå jag börjar bli klar. Sitter just nu med en mugg varm choklad och skriver över allt på datorn, skriver för hand först nämligen. Uppgiften ska vara inne senast söndag men vi får nytt tema varje torsdag med nya uppgifter så vill ju helst vara klar till torsdagen.
Har jag tid över och är flitig så kan jag jobba in lite uppgifter med. Vi har en studieplan i kursen med alla uppgifter så det är egentligen bara att fortsätta när jag är klar. Hoppas kunna göra det någon gång så man kanske har det gjort ifall det skulle bli strul hemma någon gång, typ sjuka barn eller så.

Ikväll har vi haft en kille här som har pratat om hemlarm. Min moster skaffade det och har då uppgett lite namn på folk som kan vara intresserade, bland annat oss då. Jag har varit lite kluven med det hela men vi valde att skaffa det. Vi har någon vecka på oss ifall vi skulle ångra oss så det är ju bra.

Nu ska jag skriva klart! Hoppas jag har fattat uppgiften rätt, blir lite jobbigt och tråkigt annars. Skriver från datan så har inga nya bilder att lägga upp tyvärr.

xoxo linda

Måndag

Ny vecka och tillbaka till vardagen. Ellie vaknade runt halv 8 och då kröp jag ner jämte henne i hennes säng innan vi fortsatte mysa i soffan. Riktigt mysig morgon, låg under en filt ihop och hon ville vara näranära medan vi kollade på Pippi. 
Halv 9 gick jag för att väcka Alex så vi kunde klä på oss och gå till dagis. Tar 10 minuter att gå så det är inte alls långt egentligen. Ruggigt kallt på morgonen bara.  

Just nu ligger jag i soffan med en sovandes Alex i famnen. Tänkte passa på att plugga lite från mobilen under tiden. Har igång Eva och Adam, snart är avsnittet när dom är på semester och jag drömmer mig bort. Utanför är det grått och blåser enormt mycket så sommar sol hade inte varit fel alls. 

xoxo linda 

Äntligen fredag!

Hejsan! 
Nu är denna veckan slut, det var ju en lugn vecka för alla men ändå skönt när helgen kommer. Jocke slutar när som helst så när han kommer ska vi nog fixa lite hemma, vill även handla till kvällsmaten. 

Idag har vi varit ute på promenad med en kompis + familj och sen följde vi med hem dit för fika och lek. Det tog nog på krafterna för Alex somnade i vagnen hem så jag la honom i en enkelvagn och ställde i hallen. Ellie satte jag i soffan framför Toy story 1 (hon har aldrig sett den) så jag kunde börja med maten, men när det var för tyst kollade jag till henne och då hade hon somnat hon med. Händer i stort sett aldrig att hon somnar av sig själv så hon var verkligen trött ❤

Jag håller just nu på med maten som sagt, blev sent men eftersom det blev fika där har hon ju fått i sig så hon klarar sig en stund. Det blir köttgryta och jag provar lite nytt. 

Om tid finns senare ska jag plugga. Hade jag inte behövt laga mat så hade jag gjort det nu, bra tillfälle. 

xoxo linda 

Skolstart

Idag började jag på termin 2 av 3 på min utbildning. Jocke var ju som sagt pappaledig så båda barnen var hemma. Måste säga att det kändes konstigt att gå dit utan Alex, har har liksom alltid varit med mig där, men samtidigt var det lättare att koncentrera sig. 
Det är nytt upplägg i år så vi som läser distans (flex som skolan kallar det) är nu en egen "klass" så vi var bara 4 elever på lektionen. Dom har även ändrat lektionerna så nu läser vi enbart Psykiatri och tentar av den kursen innan vi ger oss på nästa. Känns bra och det är lättare att bara ha en kurs åt gången än 4 som det car förra året. 

Dock så är det väl bara denna kursen vi läser ensam och sen blir det 2 (eventuellt 3-4 beroende på upplägg) samtidigt. Men det blir nog bra det med. Nu är man mest segstartad så behöver bara komma in i det. Satt och pluggade innan idag för vi fick sluta vid lunch. 
Det är en intressant kurs och läraren verkar väldigt bra. Det jag inte gillar är att inom psykiatri finns inget "rätt & fel" utan man tolkar mycket själv, och det gillar inte jag. Jag gillade medicinen just för att där var det bara ett sätt kan man säga. Men det kan va nyttigt för mig att få tänka utanför boxen och lite själv. 

xoxo linda 

Hemma

Idag var dag 2 för Ellie på dagis, även sista dagen denna veckan. Imon börjar nämligen skolan för mig och då ska J vara pappaledig, och varje torsdag fram till vecka 24. Mina obligatoriska träffar är på torsdagar, vill jag gå någon mer dag får jag ta lilleman med mig. 

Efter dagis åkte vi hem till mina föräldrar och lekte + fick kvällsmat. Tänkte att bägge ungarna somnar gott i bilen när vi åkte hem halv 9. Jodå, somnade gjorde dom men Alex var vaken när jag skulle bära ut honom och Ellie vaknade precis innan Jocke la ner henne i sängen. Nu verkar Ellie (och J) ha somnat medan Alex är super pigg. Han pratar för fullt och typ dansar eller något. Gullungen som för övrigt blev 6 månader igår 💙

Nu hoppas jag att jag snart kan gå och lägga mig så man är något klar i huvudet i skolan. Nätterna har varit väldigt jobbiga i ca 1 vecka nu.

xoxo linda 

Collage

Eftersom det är längesen jag skrev så kan jag lägga upp olika collage som mobilen gjort åt mig. Den gör så vissa gånger när jah fotat, vet inte varför men det är smidigt att det bara är färdigt. Jag har inte laddat upp bilder i nya appen innan så vi får se hur det blir!

Vi bakade pepparkakor hos min mormor, även syrran och mamma var med. Gjort det inför varje jul så länge jag kan minnas, mysigt ❤

Finaste pojken pp nyår, så sööt i sin nya skjorta som han fick i julklapp utav My. Väldigt svår att fota då han aldrig sitter still och gör grimaser hela tiden. Ellie fick jag ingen bild på alls men hon hade en mörkblå glittrande klänning som hon fick i julklapp av mamma.

Mys i sängen men mannen i mitt liv.

Hade finbesök på praktiken. Här lyckades hon tigga till sig frukost av farmor som jobbar där. 

Bus hemma och julmys på dagis ❤

Försökte ta lite julkort på barnen hemma. Blev ändå helt okej ❤

Var i stan med barnen, mamma och My. Var dagen innan det på IKEA.

Bus i nya hemmet ❤

Bilder från julafton. Även det var svårt att fota med två spralliga barn. 

Det var va jag hade nu. Tidigare i veckan fick jag vara med och göra i ordning en avliden man på min praktikplats. Det var ingen som gick bort medan jag var där men dom visste att jag skulle vilja vara med och se hur det går till. Så dom tänkte på mig och ringde å frågade om jag ville komma. Dom hade såklart kollat med sjuksköterskan först, ibland vill dom inte ha andra där ocj ibland är även anhöriga med och vill kanske ha så få som möjligt.
Men jag klädde på mig och åkte dit, var nervös då jag aldrig sett en död människa på riktigt och det var en man jag jobbade hos dagligen på praktiken. Bortgången var väldigt oväntad så även där visstr jag inte hur jag skulle känna. Men jag var nervös lite chockad. Det gick bra, jag fick hjälpa till och vända på kroppen osv och en i personalen var bra och frågade hur jag kände osv. När vi var klara började jag känna mig ledsen, men det är ju inte konstigt, men fin blev han ❤
En erfarenhet rikare. Åkte hem till mamma och pappa och blev bjuden på både lunch och middag, aldrig fel!

xoxo linda

Inte funkat

Har varit dåligt med uppdatering här ett tag nu, har dels inte haft tid men sen så har appen uppdaterats och det blev plötsligt struligt. Men nu tror jag allt funkar. 

Om jag hinner så kommer det lite smått om vad som hänt sen sist men inte just nu. Min mage har gett upp så ligger i sängen och försöker vila den. Alex vill inte sova så skulle söva honom men det gick inte med magen så Jocke fick ta honom, är nog minst 30 minuter sen och han skriker än. Gissar att han är övertrött stackarn och J är nog ungefär lika trött så jag känner mig taskig, tyvärr inget jag kan göra något åt och jag hade hellre suttit med Alex och haft en lugn mage. Men det är nog bra imon igen, blivit lite mycket mat som jag inte klarat så bra. 

Ska ta och lära mig den nya appen med!

xoxo linda 
RSS 2.0